• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

15.01.2020

10:58

ZBOG PELEA, FUDBALSKOG ASA, POSTAO SAM ŽONGLER SVETSKOG GLASA... Zrenjaninski Pele obeležio jubilej - 3000. nastup  i 37 godina žongliranja!

Vesti

ZBOG PELEA, FUDBALSKOG ASA, POSTAO SAM ŽONGLER SVETSKOG GLASA... Zrenjaninski Pele obeležio jubilej - 3000. nastup i 37 godina žongliranja!

Podeli vest

Slavko Anđel-Slive (73), vremešni i umešni Zrenjaninac, poznat kao fudbalski žongler, počeo je da pika loptu davne 1982. godine, a krajem prošle godine obeležiio je čak 3000. nastup i 37 godina bavljenja neobičnom fudbalskom disciplinom

Ovog umetnika kožne lopte strast za žongliranjem proslavila je i van granica nekadašnje Jugoslavije. Nastupao je pred svim sportskim asovima - Peleom, Maradonom, Karekom, a nije bilo utakmice koja bi se mogla zamisliti bez njegovih maestralnih nastupa. Danas ga možemo videti na zrenjaninskom trgu, skoro svakodnevno, kako satima, bez prestanka uživa u svojoj strasti koja ga ne napušta 40 godina.

Žonglirao punih pet sati

Foto: V.N.

Slive je najduže kontrolisao fudbalsku loptu pet sati i dva minuta, 1988. godine kada je bio u punoj fizičkoj snazi, što smatra ličnim, ali i državnim rekordom. 
- Moj rekord je 5 sati i 2 minuta bez pada lopte, u kopačkama, što je oko 23.000 udaraca. Ne znam da je u Srbiji iko žonglirao duže - ističe Slive.

- Ovo je strast, ništa više. Počeo sam da treniram fudbal pre više od pola veka u podmlatku "Proletera", zahvaljujući mom uzoru Peleu.Trener mi je bio čika Koča Kolarov, koji je rekao: "„Ti znaš sve sa loptom, ali fudbal je misaona igra, a ti samo misliš na egzibiciju i atrakciju. Bićeš vrhunski žongler. Posle utakmice ne smeju da te bole noge, nego glava" -  seća se Slive reči trenera koje su ga usmerile ka onim što i danas radi sa velikom strašću.

(VIDEO) ONA PRKOSI GRAVITACIJI! Fenomenalna devojka će vam POMERITI PAMET LOPTICAMA!

Iako je zagazio u osmu deceniju života i preživeo infarkt, kožna lopta mu je i dalje najveća ljubav, jer mu je, tvrdi, spasla život. Danas kaže da mu nije žao što nije postao fudbaler. U njegovim umetničkim bravurama uživali su svi, a on je, kao i sada, davao sve od sebe. Kao fudbalski žongler upoznao je sportske šampione iz Jugoslavije i celog sveta: Pelea, Maradonu, Džajića, Šekularca, Kićanovića...

- Zbog Pelea fudbalskog asa, postao sam žongler svetskog glasa - šali se Slive i dodaje: - Nikada neću zaboraviti nastup u Napulju, na turniru na kom su osim Napolija nastupali Juventus, Milan i Torino. U poluvremenu sam nastupio sa još 11 najboljih svetskih žonglera, a tada su finalu igrali Maradona i brazilac Kareka - priseća se naš sagovornik.

Foto: V.N.

Nije bilo manifestacije na kojoj nije nastupao - od fudbalskih, odbojkaških i rukometnih utakmica, važnih manifestacija i svih značajnijih događaja. Velika strast prema fudbalskoj lopti i žongliranjem ne prestaje ni danas. Penziju je dočekao radeći u Opštinskom sportskom savezu grada Zrenjanina, ali noge ne miruju. S dečačkom upornošću, ovaj večiti entuzijasta i danas tri puta nedeljno trenira na gradskom stadionu, a na trgu u Zrenjaninu nastupa gotovo svakodnevno, od 11 do 14 časova.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Добро ти здравље Сливе...!! И данас си велика атракција главног града у Банату...! Воли те и старо и младо...Чак и они, који не воле фудбал...!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set