• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TopPres

28.01.2020

15:00

SRPSKI OPERSKI PEVAČ OSTVARIO DEČAČKI SAN! Evo šta je napravio od obične jaruge nakraj sela!

Vesti

SRPSKI OPERSKI PEVAČ OSTVARIO DEČAČKI SAN! Evo šta je napravio od obične jaruge nakraj sela!

Podeli vest

Svuda prođi kući dođi, tako bi se moglo reći za šezdesetšestogodišnjeg Milana Markovića, rođenog Beograđanina, koji je grad zamenio za čist vazduh, mir, lepotu. Kako kaže u životu samo pop nije bio, ali je ipak njegovo glavno zanimanje bilo opera

- Bio sam vozač kamiona, konobar, kuvar, zidar. Radio sam sve poslove i nisam birao, samo da zaradim i preživim, tako vam je to u inostranstvu.  25 godina sam pevao u operi u Majncu, pevao sam u Krsmancu u horu jugoslovenske narodne armije i u beogradskoj operi - počinje svoju životnu priču operski pevač u penziji.

Foto: TopPres

Iako je proputovao skoro ceo svet, vratio se da ostvari svoje snove u selu Belosavci nadomak Topole, gde je kao mladić dolazio kod svoje majke.

- Ovde je moja majka kupila jedan mali plac od 28 ari pre nekih 35 godina, tu niko nije dolazio jer smo mi imali u Bačkoj jedno imanje i uglavnom smo tamo odlazili. Međutim, kad je počelo bombardovanje ja sam bio u Nemačkoj i zovem majku da pokupi unuke i dođe ovamo.  Kako je ona ovde došla počeli smo ja i sestra da dolazimo, potom  sam krenuo u sređivanje kuće, proširio sam dvorište. Ukazala se prilika da kupim jednu parcelu pa još jednu i tako sam kupio oko 12 hektara zemlje ovde oko kuće koja je sada u komadu - kazao je Milan i naglasio da je kupovao zemljište preko 20 godina.

Foto: TopPres

Prema njegovim rečima nije se uvek imalo novca, nekad je čak morao i da pozajmi da bi kupio pedalj zemlje, ipak korak po korak Marković je uspeo da ostvari svoj dečački san.

- Pre nego sam kupio ove parcele, komšije su pričale da na ovom mestu postoji neki pištavac. Tu je bila jaruga, popadalo drveće, mahovine ali ja sam to mesto oplemenio. Kako sam primetio da vlaži voda, odlučio sam da odem i razgrnem to da vidim ima li tu života. Bilo je preko 30 cm truleži, očistio sam  kao kanalić ali se ništa nije videlo tog trenutka. Narednog jutra, kada sam otišao tu je tekla voda, posle toga sam kupio tu parcelu potom i susednu i napravili smo  ukupno pet jezera, voda se preliva iz jednog u drugo. Uvedena je struja, razvukli smo cevi i postavili pumpe. Sve je u etapama rađeno, bagerista i ja smo se usaglašavali i bez njega ne bih ovo mogao da napravim. Koliko neprospavanih noći, koliko noći sam vozio bager, presipao vodu, ali uspeo sam najviše uz pomoć Ljubiše Đukića, mog prijatelja da ovde spojim dva hektara pod vodom i tu će biti nacionalni park - ispričao je Milan za TopPres.

Foto: TopPres

Kako je rekao njegov san još uvek nije ostvaren u potpunosti, jer je planova dosta.

- Putovao sam po celom svetu, samo u Japanu i u Australiji nisam bio. Uvek sam sa sobom nosio kameru i beležio svaki detalj, sve ovo ja sam viđao po svetu, a eto ukomponovao sam ovde i odlučio da Topoli i ovom kraju pružim svu lepotu na jednom mestu. Planiram da okačim tu par bungalova, napravim  švedsku saunu. Mreže za spavanje bi postavio u u bagremovoj šumi, a tu su i kamp kućice. Na proleće ću dovesti dva mlada labuda koja će se nastaniti na jednom jezeru, a već smo ih poribili tako da ima šarana, soma, smuđa i amura -, ponosno objašnjava Milan.

Foto: TopPres

Marković je mišljenja da će u njegovom ambijentu svako uspeti da pronađe kutak za sebe. Njegovi naslednici dva sina i tri kćeri za sada su samo gosti na porodičnom imanju, ali Milan se nada da će se kao i on jednoga dana vratiti prirodi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set