• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

05.02.2020

12:10

SVAKOG JUTRA, VEĆ 61 GODINU, PROKUPČANI S NESTRPLJENJEM ČEKAJU OVOG ČOVEKA! A on stiže na malom motoru, bez obzira da li je mećava, kiša, žega...

Vesti

SVAKOG JUTRA, VEĆ 61 GODINU, PROKUPČANI S NESTRPLJENJEM ČEKAJU OVOG ČOVEKA! A on stiže na malom motoru, bez obzira da li je mećava, kiša, žega...

Podeli vest

Dragoljub Paunović koji je zašao u devetu deceniju života već šezdeset i jednu godinu raznosi mleko u prokupačkim domaćinstvima!

Dnevno sa svoje male farme isporuči 35 litara mleka u prokupačkim domaćinstvima koja se i dlaje drže toga da je domaće mleko najbolje. Ova vremešni starac, za svoje godine izgleda odlično a na vitalnosti bi mnogi mogli da mu pozavide, a zanimljivo je da iz sela u grad sa ovolikom količinom mleka dolazi motorom, bez ozbir da li je sneg, kiša, letnja žega. I tako svakog jutra. 

- Imam svoje stalne mušterije koji od mene uzimaju mleko već godinama, zajedno smo podizali decu, a sad im donosim mleko i za unučiće - kaže Dragoljub. 

UMEREN U SVEMU, OSIM U RADU! Budimir Tošić iz Kraljeva, MAJSTOR ZLATNIH RUKU i u 97-oj, ima svoj moto: Važno da na kraju dana mirno odeš na počinak i da se NIČEG UČINJENOG TOG DANA NE POSTIDIŠ!

Mleko raznosi od 1959. godine, a pauzu je pravio samo kada je 1961. godine služio vojsku. Prvo je išao peške, zatim je kupio bicikl, a onda 1974. godine i motor koji i danas koristi.

- On je moja desna ruka, sa njim i u grad, i u njivu. Ranijih godina sam kante sa mlekom nosio peške, pa biciklom, a onda sam kupio motor i on me nikad nije iznverio - kaže Dragi.

(VIDEO) ZNATE LI ŠTA JE ČABAR, A ŠTA ŠAFOLJ? Upoznajte poslednjeg bačvara u Srbiji, on će vam objasniti!

I dok se priseća svih dogodivština i onoga što je proživeo, kaže da je sve stvar poverenja i uzajamne pomoći. Dešavalo se u ranija teška vremena da daje mleko na veresiju, pomaže svojim mušterijama i one su mu to kasnije uzvratile bezrezervnim poverenjem.

I tako svako jutro oko devet časova, Dragi siđe do grada i već ga čekaju mušterije kojima na kućnom pragu lončem izmeri mleko. Do kada će tako, ne zna, ali se Prokupčani nadaju da ćeš još dugo da ih budi miris svežeg domaćeg mleka...

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set