• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

07.02.2020

12:04

DOKTOR JE ZANEMEO KADA JE ČUO KOLIKO DEDA STEPAN IMA GODINA! Neverovatna priča starca iz Rudne Glave

Vesti

DOKTOR JE ZANEMEO KADA JE ČUO KOLIKO DEDA STEPAN IMA GODINA! Neverovatna priča starca iz Rudne Glave

Podeli vest

Sada već zasigurno najstariji žitelj Borskog i Zaječarskog okruga, starina Stepan Dobričanović iz Rudne Glave 5. februara proslavio je 106. rođendan u krugu porodice

Uprkos tolikom godinama, deka Stepan je i dalje potpuno razborit, osim sluha i vida koji ga više ne služe baš najbolje, a i kako bi kada je rođen s početka Prvog svetskog rata 1914. godine, prevalivši štošta u životu, i dobrog i lošeg.

Danas svoje staračke dane, može se reći, provodi kao nikada do sada - mirno, uz svoju nećaku Snežanu koja se sa puno ljubavi i poštovanja odnosi prema ovom starini, trudeći se da mu uvek sve bude potaman. Obroci koje voli uvek i na vreme. Topla sobica, uvek čista postelja. Proslava rođendana je takođe upriličena kako i dolikuje, skromno uz ručak u krugu najbližih.

- Istina deka Stepan bio je raspoložen videvši nas sve na okupu. Moju ćerku i njenu porodicu... Nikada ni ranije nije želeo da pojede parče torte, nije voleo. Tako je i sada izostala. Ali s obzirom na to da je u poslednje vreme, što ranije nije činio, uz obavezne dve ljute papričice i čašu piva uz obrok uvrstio i obavezna dva kolača, poželeo je krofne, što mu je ovoga puta zamenilo rođendansku tortu - kaže Snežana Ilić, sa kojom Stepan živi u porodičnoj kući u Negotinu. 

(FOTO) STARINA STEPAN (105) SA RUDNE GLAVE PREGAZIO VEK I IMA SAVET ZA SVE NAS: Ne pijem ni lekove ni rakiju! Važno je da uvek imam ljute paprike i gunj na leđima!

- Lepo je bilo videti taj zaista nesvakidašnji prizor.Svi na okupu za stolom posebno starinu, istina malo zbunjenog šta ga je snašlo uz praunuka malog Luku... - izgovara Snežana sa velikim zdovoljstvom, uz neizbežnu konstataciju "Bože, šta ti je život...".

Foto: V. Jović

Iako ni nju zdravlje ne služi najbolje, u šali kaže "kada njega pogledam, kome ništa ne fali, stidim se i da pomenem da me nešto boli". 

-Nakon rođendana, kada je proslava završena, deka Stepan je legao da odmori. Sklanjala sam sa stola i on se zakašljao. Uplašeno sam otrčala do sobe a on kaže: "Ništa nije strašno, samo sam se zakašljao, a ne znam zašto". Samo sam se nasmejala. Tako je bilo i nedavno kod lekara kome sam rekla da ne mogu na operaciju kuka jer imam deku kod kuće. Na pitanje: Pa koliko ima godina? odgovorila sam: Sada će 106. da napuni. Doktor je prvo ostao nem, a zatim smo se slatko nasmejali.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set