• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jugmedia

18.02.2020

11:51

Prevara veka u Srbiji: Leskovčanin podigao kredit na TUĐU ADRESU?! Osim rata, Sunčici stižu računi i po 70.000 dinara!

Vesti

Prevara veka u Srbiji: Leskovčanin podigao kredit na TUĐU ADRESU?! Osim rata, Sunčici stižu računi i po 70.000 dinara!

Podeli vest

Na adresu kuće Dubočica 72 Leskovac stiglo je pismo s opomenom o neizmirenim ratama za podignuti kredit, iako čovek koji je podigao kredit – S.S., ne stanuje na toj adresi.

I to nije jedini slučaj. Na ovu adresu stužu i računi i opomene za tuđu neplaćenu struju, čak i do 70 hiljada dinara, pa vlasnica kuće Sunčica Todorović s pravom strahuje da ne izgubi svoj dom nasleđen od roditelja, čiji su suvlasnici i njeno dvoje najbližih rođaka.

„Pokušala sam da dođem do informacije, tražila objašnjenje, ali uzalud. Nije mi jasno kako neko može da navede tuđu adresu i da li uopšte u tim bankama proveravaju gde njihov dužnik zaista stanuje“, priča Todorovićeva, koja je slučaj prijavila policiji.

Ona trenutno živi sama u dvospratnoj kući i boji se da će izvršitelji svakog časa banuti na njena vrata, a posebno strahuje da se to ne desi dok je na poslu.

Foto: Pixabay

 

„Ne strahujem samo zbog ovog slučaja već i zbog činjenice da mi već duže vreme stižu računi za utrošenu električnu energiju, tuđi računi, imena ljudi koje ja ne poznajem. Na njima stoji ručno dopisan broj mog strujomera. I taj slučaj sam prijavila, ali rešenje ne nazire. Neko se, očigledno navadio na moju i kuću mog sestrića i sestričine“, žali se ova Leskovčanka.

Sunčica Todorović nije usamljen slučaj. Jedan Nišlija već 15 godina, bez svog znanja, ima prijavljenu staricu na svojoj adresi. Na sreću ne stižu računi, ali uvek poziv za glasanje.

„Pokušao sam na sve moguće načine da je odjavim, čak sam pisao i na adrese nadležnih ministarstava, pa i Vladi Srbije. Nisam uspeo. Budući da je ta žena, po vidnom datum rođenja, na poslednjim održanim izborima imala 84 godine, čekam da vidim da li će i za predstojeće izbore stići poziv na njeno ime, a moju adresu, za glasanje. Ako i ovoga puta stigne, onda ću da potražim pomoć od medija, jada se Nišlija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set