• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

04.03.2020

12:10

POPLAVA KOD PRIJEPOLJA, POTOPLJENO NASELJE: Voda ušla u kuće, uništava sve, meštani nemoćni

Vesti

POPLAVA KOD PRIJEPOLJA, POTOPLJENO NASELJE: Voda ušla u kuće, uništava sve, meštani nemoćni

Podeli vest

Kiša koja od juče pada na teritoriji Prijepolja u naselju Begluci meštanima je napravila ogromne probleme.

Voda se izlila na ulice i preti da uđe u kuće. Nemoćni meštani ispred vrata postavljaju dzakove kako bi sprečili da im domaćinstva budu poplavljena.

“Problem je nastao kad je rađena kanalizacija na Seljašnici i prirodni bedem je sklonjen, a kao zaštita je postavljena samo obična zemlja. Ovo je epilog svega toga, ne možemo izaći napolje od vode. Celo naselje bi moglo biti potopljeno. Mi smo ukazivali da može doći do ovoga”, rekao je Zehbija Čolović, meštanin naselja Begluci za RINU.

Foto: RINA

Ovaj problem meštani prijepoljskog naselja imaju već čitavu deceniju, ali ove godine situacija je najalarmantnija.

Foto: RINA

“Šest domaćinstava je poplavljeno, nikad pre voda nije ulazila u kuće. Sada će nam sve otići, drva, ugalj i nameštaj. Ne znamo šta da radimo, plašimo se da će šteta biti zaista ogromna”, kaže Razija Dautović.

Foto: RINA

Poplavljene Begluke obišao je i predsednik opštine Prijepolje, Dragoljub Zindović, koji ističe da će uskoro početi ukorićavnje reke Seljašnice, kako se ovakav scenario više ne bi ponavljao.

Foto: RINA

“Najveći problem prave objekti koji su izgrađeni uz rečno korito i oni će morati biti izmešteni kad se bude radilo ukorićavanje. U toku je punjenje dzakova koji će biti dopremljeni meštanima kako bi se sprečile teške posledice, a biće uključne i pumpe da se izvuče voda koja se izlila”, izjavio je Zindović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set