• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

17.03.2020

12:11

KIKINDSKI PENZIONERI NEMAJU POTREBE DA IZLAZE! Gradska uprava otvorila telefone za pomoć nastarijima!

Vesti

KIKINDSKI PENZIONERI NEMAJU POTREBE DA IZLAZE! Gradska uprava otvorila telefone za pomoć nastarijima!

Podeli vest

Penzioneri kojima nema ko da donese namirnice, lekove ili drugi vid medicinske pomoći, od danas će moći da se jave na telefone Gradske uprave Kikinda i dobiju sve što im je potrebno

Kako bi se izbeglo nekontrolisano izlaženje najstarijih sugrađana koji se prvi dan vanrednog stanja u Srbiji nisu pridržavali propisanih mera kućne izolacije, a radi njihovog zdravlja i sprečavanja širenja koronavirusa, Grad kikinda uveo je niz pomoći penzionerima i svim osobama starijim od 60 godina.

- Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, između ostalog, odlučeno je da se na konkretan način pomogne najstarijoj populaciji otvaranjem Pozivnog  centra koji je uveliko u funkciji. Telefoni koji su na raspolaganju od 8 do 20 časova su: 410-190; 410-179; 410-230, dok će za potrebe sugrađana koji pripadaju mađarskoj nacionalnoj zajednici biti dostupan broj 410-210. Ove brojeve telefona mogu da pozovu starije osobe kojima jepotrebna dostava životnih namirnica ili lekova. Za pomoć najstarijim sugrađanima u selima, na raspolaganju su brojevi tamošnjih mesnih zajednica - istakao je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Foto: V. N.

Pavle Markov

On je naglasio da će komunalna inspekcija kontrolisati rad ugostiteljskih objekata čije je radno vreme ograničeno od 8 do 20 časova i da će, ukoliko bude postojala potreba, uvesti dodatnu redukciju rada.

- Apelujem na građane da budu samodisciplinovani i pridržavaju se propisanog ponašanja tokom vanrednog stanja, da poštuju mere koje su na snazi i zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru do 50 ljudi. Naročito se to odnosi na najstariju populaciju, na one koji imaju više od 60 godina - apostrofirao je gradonačelnik Kikinde.

Foto: V. N.

Markov je ukazao na značaj postojanja svesti o ozbiljnosti situacije u kojoj se zemlja nalazi, jer, kako je naglasio, jedino zajedničkim disciplinovanim ponašanjem možemo da istrajemo u borbi protiv pošasti koja nas je zadesila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set