• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Đ.

18.03.2020

15:44

EVO KAKVO JE STANJE DANAS U SUBOTICI! Sve je podređeno jednom cilju - SPREČAVANJU ZARAZE!

Vesti

EVO KAKVO JE STANJE DANAS U SUBOTICI! Sve je podređeno jednom cilju - SPREČAVANJU ZARAZE!

Podeli vest

U Subotici uveden poseban telefonski broj za građane starije od 65 godina. Stroga kontrola graničnih prelaza i praćenje zdravlja putnika koji ulaze u Srbiju preko granice

U Subotici nema novih slučajeva korona virusa, a preduzete su mere da se prati zdravstveno stanje svih osoba koji ulaze u Republiku Srbiju, navode iz Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Prvi slučaj korona virusa zabeležen u Srbiji pregledan je u Subotici 6. marta, 43. godišnji pacijent iz Bačke Topole, koji je pre nego što je zaražen virusom boravio u Mađarskoj, prebačen je već 8. marta u Klinički centar Vojvodine, gde su njegovo stanje dalje pratili infektolozi i lekari iz Novog sada i Beograda. 

Preduzete su sve mere zaštite građana, a gradonačelnik Bogdan Laban održao je konferenciju gde je izneo ključne mere kojih građani moraju da se pridržavaju.

PA ZAŠTO, POBOGU I ZABOGA?! Penzioneri na Novom Beogradu izašli da se osunčaju, baš ih briga za vanredno stanje! Policija ih ispratila kući! (VIDEO)

U centru Subotice danas nema šetača, ljudi se pridržavaju mera, pojedinci se mogu sresti ispred apoteka ili šaltera banke. U banke i pošte ulazi po jedna osoba, a restorani i kafići su potpuno prazni.

Putnici koji ulaze u Republiku Srbiju, a planiraju da borave u Severnobačkom okrugu, odnosno gradu Subotica, opštini Bačka Topola i Malom Iđošu, obavezno odmah po dolasku trebalo bi da pozovu telefone 064/805-29-61, koji je otvoren od 8 do 22 časa ili 024/41-567-02 , otvoren od 7 do 22 časa.

Foto: N.Đ.

Mere vlade Subotičani poštuju, a stroga kontrola graničnih prelaza i svih mera sprovedenih u ustanovama od Bolnice do Gerontološkog centra i drugih, kako navode, pomogle su da za sada bude sve pod kontrolom i da ne bude novih zaraženih osoba.

U Subotici je uveden  poseban telefonski broj 024/636-136 na kojem stariji sugrađani od 65 godina i naviše, mogu da dobiju pomoć u nabavci hrane, osnovnih životnih namirnica, lekova, ali i da čuju neke savete kako da sačuvaju svoje zdravlje ili ublaže neke nepovoljne simptome. U cilju sprečavanja širenja novog korona virusa biće praćeno zdravstveno stanje svih osoba koje ulaze u Republiku Srbiju, saopštio je Zavod za javno zdravlje Subotica. 

LJUDI, NE DOLAZITE U SRBIJU ZA PRAZNIKE, ZAVRŠIĆETE U KARANTINU U MOROVIĆU I MITROVAČKOM POLJU, A NE MEĐU SVOJIM NAJMILIJIMA!

Građanima i stranim državljanima koji imaju boravište u Srbiji koji ulaze u zemlju iz država koje su žarišta epidemije korona virusa, naložena je samoizolacija u trajanju od 28 dana, dok je za one koji dolaze iz drugih zemalja određena samoizolacija od najmanje 14 dana

Osobe za koje građani smatraju da pouzdano krše samoizolaciju (zvanično im je propisana mera sanitarnog inspektora) neophodno je prijaviti policiji na broj 192. Građani koji prekrše meru samoizolacije policija će pokrenuti krivični postupak, a zaprećena je kazna i do tri godine zatvora.

Osobe sa simptomima respiratorne infekcije mogu se obratiti na dežurni telefon Ministarstva zdravlja 064/89-45-235 ili pozvati Zavod za javno zdravlje Subotica (za građane sa teritorije Grada Subotice) putem telefona 024/571-333, 064/100-92-76, 064/80-52-963).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set