• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Tasić

20.03.2020

09:41

SUDIJA OSNOVNOG SUDA U VRANJU SE ZARAZIO KORONOM NA PUTOVANJU U ČEŠKU pa pod temperaturom otišao na posao! Zaposlenima u Sudu određen karantin od 28 dana!

Vesti

SUDIJA OSNOVNOG SUDA U VRANJU SE ZARAZIO KORONOM NA PUTOVANJU U ČEŠKU pa pod temperaturom otišao na posao! Zaposlenima u Sudu određen karantin od 28 dana!

Podeli vest

Muškarac, star 63 godine, kod kog je u Vranju potvrđen prvi slučaj korona virusa, je sudija Osnovnog suda u ovom gradu

On je početkom marta boravio u Češkoj, te se pretpostavlja da je sa tog puta doneo virus.

Saznanje da je među Vranjancima osoba kod koje je potvrđen virus, u gradu je obeležila panika i neverica. Građani su bili u neverici, s obzirom da je po povratku iz Češke, sudija sve vreme obavljao redovno svoj posao, iako je, priča se, imao povišenu temperaturu.

Informacije o stanju ovog pacijenta potvrdio je Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, a ujedno i lekar.

- Pacijent je u stabilnom stanju, sa blago povišenom temperaturom, oseća se dobro. Nadležne institucije u gradu preduzele su sve potrebne mere u ovakvim slučajevima, kako bi se stanovništvo zaštitilo i sprečilo dalje širenje zaraze - kaže Milenković. 

Nakon potvrde da je registrovan prvi slučaj korona virusa, zasedao je Krizni štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa na teritoriji grada Vranja, kojim je predsedavao upravo gradonačelnik Milenković. 

- Bilo je reči o epidemiološkoj situaciji, koja se potvrđivanjem jednog slučaja zaraze bitno menja. Važno je da je već obavljena opsežna epidemiološka anketa, analiziraju se svi kontakti  koje je zaraženi imao, tako da su svi u kućnoj izolaciji, kao i porodica zaražene osobe.  Takođe, izvršena je dezinfekcija Osnovnog suda u Vranju, gde je osoba radila, a sud će do daljeg biti zatvoren.  Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju imaće punu podršku lokalne samouprave u vršenju kontrole daljeg širenja virusa korona - kaže Milenković.
 

Foto: S. T.

Policija ispred kuće zaraženog Vranjanca

Kako su potvrdili stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju, reč je o muškoj osobi 1957. godište, koja je od 5. do 11. marta boravila u Češkoj. 

Nakon što su se pojavili prvi klinički simptomi i potvrđeno prisustvo virusa osoba je hospitalizovana, transportovana je na Infektivnu kliniku, Kliničkog centra u Nišu. 

"POVEĆAVA SE BROJ PACIJENATA SA TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM" Direktor Infektivne klinike u Beogradu: Još nema EKSPLOZIVNOG ŠIRENJA PANDEMIJE

Na sednici Kriznog štaba donet je zaključak da se poveća broj lekara koji će dežurati u kol centru ZZJZ u Vranju, jer ima veliki broj poziva građana. 

To će biti lekari koji su primljeni u okviru projekta "Unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite na primarnom nivou i farmaceutske zaštite'".  

Foto: S. T.

Osnovni sud u Vranju

Takođe, do petka bi "Apoteka Vranje" trebalo da dobije nove količine asepsola, alkohola i reagenasa za pripremu gelova za dezinfekciju.

SJAJNA VEST! Dvoje Nišlija izlečeno od virusa korona!

Zdravstvenom centru Vranje pomoć stiže od "Jumka", koji šije zaštitnu opremu, tako da će zaposleni biti pokriveni zaštitnim skafanderima i maskama, a pojačana je i dezinfekcija svih odeljenja i službi. 

Na terenu su i sanitarna i tržišna inspekcija i svi deluju u svojim domenima, iako se dešava da nailaze na probleme sa građanima, koji su neretko vrlo nedisciplinovani. 

Kada je reč o Osnovnom sudu, on je zatvoren i do daljnjeg neće raditi. Nadležne službe su dezifinkovale sudske prostorije, a svi zaposleni u ovoj instituciji su u kućnoj izolaciji na 28 dana.

Takođe, od srede, kada je sudija prebačen u KC Niš na dalje lečenje, prema nezvaničnim podacima ZZJZ, postoje još dva pacijenta za koje se sumnja das u zaraženi, ali to još nije potvrđeno.

Porodična kuća sudije kod kog je potvrđen virus pod nadzorom je policije.

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 4 godine

To je za razresnje i krivicnu prijavu. Tako je i sudija S.P. bio u Rimu za osmomartovske praznike i radio nekoliko dana dok nije prijavljen jer je odbijao da ide u izolaciju. Takvi moraju da se najure iz pravosudja ODMAH i oni ne mogu nikome da sude jer valjda postoji eticki kodeks koji je grubo prekrsen.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set