• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

22.03.2020

14:24

(VIDEO) INFORMER NA LICU MESTA! PENZIONERI JUTROS OD 4 DO 7 ČASOVA IZAŠLI U KUPOVINU! Puni rafovi za naše najstarije!

Vesti

(VIDEO) INFORMER NA LICU MESTA! PENZIONERI JUTROS OD 4 DO 7 ČASOVA IZAŠLI U KUPOVINU! Puni rafovi za naše najstarije!

Podeli vest

Našim komšijama starijim od 65 godina jutros je omogućena kupovina namirnica i drugih potrepština u periodu od 4.00 do 7.00.

Zbog zabrane kretanja starijim građanima, usled rizika od zaraze koronavirusom, omogućeno je da kupuju nedeljom u ranim jutarnjim satima.

Za tu namenu otvoreno je više od dve hiljade prodavnica širom Srbije gde penzioneri mogu da obave potrebnu kupovinu namirnica i drugih proizvoda.

Prema rečima ministra za trgovinu Rasima Ljajića, interesovanje starijih građana je bilo veće od očekivanog, ali je organizacija bila dobra.

Foto: Tanjug

"Gužvi je bilo, ali se poštovala distanca od dva metra u redu, a u prodavnicama je bilo ljudi samo onoliko koliko je dozvoljeno", rekao je Ljajić.

Iako su u nekim prodajnim objektima kasnila isporuka maski i zaštitnih rukavica, organizacija je bila dobra, a maske i rukavice su delili policajci ili volenteri.

Foto: Tanjug

Prema rečima ministra Ljajića, akcija će se nastaviti u skladu sa merama Vlade Srbije.

Ministar je rekao da su sve prodavnice dobro snabdevene i da je bilo i traženih artikala kao što su brašno i toalet papir, koji je u mnogim prodavnicama bio na popustu.

I potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je više prodavnica u kojima su penzioneri kupovali namirnice i zahvalio je najstarijim građanima što su nosili maske i poštovali propisano rastojanje u redovima.

Foto: Tanjug

"Zahvalan sam našim najstarijim sugrađanima koji su bili veoma disciplinovani jutros i sa maskama, poštujući rastojanje u redovima, obavili kupovinu. Takođe, zahvalan sam i svim pripadnicima policije koji su širom Srbije pomagali našim penzionerima, vodeći računa o poštovanju mera koje su donete u cilju zaštite našeg zdravlja", rekao je ministar Stefanović.

Ministar je još jednom apelovao na građane da ostanu kod kuće i poštuju ono što Vlade Srbije nalaže. 

Foto: Tanjug

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je za Radio Beograd 1 da se većina penzionera pridržava mera zabrane kretanja.

Foto: Tanjug

"Prvih dana je bilo penzionera koji nisu uspeli da se uklope u nove propise, ali sada se apsolutna većina njih pridržava mera zabrane kretanja", dodao je Rebić.

Direktor policije izjavio je da treba smanjiti broj građana koji krše zabranu kretanja, naime prethodne noći je 76 osoba prekršajno kažnjeno zbog kršenja policijskog časa.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set