• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2020

20:54

STOTNU SUGRAĐANA, među kojima ima i MALE DECE I HRONIČNIH BOLESNIKA, zarobljeno je na TAJLANDU! Nemaju način da dođu u Srbiju! Poslušajte apel mladog naučnika iz Bangkoka!

Vesti

STOTNU SUGRAĐANA, među kojima ima i MALE DECE I HRONIČNIH BOLESNIKA, zarobljeno je na TAJLANDU! Nemaju način da dođu u Srbiju! Poslušajte apel mladog naučnika iz Bangkoka!

Podeli vest

Građanima Srbije vize polako ističu, zdravstveno osiguranje još brže, o njihovim finansijskim problemima i svakodnevnim troškovima života ne treba trošiti reči

Doktor Stevan Rapaić, naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu i gostujući profesor na NIDA Univerzitetu u Bangkoku, trenutno se nalazi na Tajlandu, odakle se puterm Fejsbuka obratio javnosti. On je ukazao na jako loš položaj naših ljudi koji su se tamo zatekli zarobljeni i nadaju se spasu kako bi se vratili u domovinu.

Apel prenosimo u celosti.

„Dragi prijatelji, pošto svakodnevno dobijam poruke i pozive iz Srbije u kojima me pitate kako sam i da li imam sve što mi treba, želeo bih prvo da vam se zahvalim i da vam kažem da sam dobro i da su mi moji domaćini sa NIDA univerziteta omogućili da ostanem kod njih do daljnjeg, iako je fakultet zatvoren i u potpunosti izolovan.

Ovim putem želim da skrenem pažnju javnosti na nezavidnu situaciju u kojoj sam se našao zajedno sa još oko STOTINU sugrađana, među kojima ima i male dece i hroničnih bolesnika. Svi smo zarobljeni na Tajlandu i nemamo način da dođemo do Srbije. Većina je ovde došla turistički, ali ima i dosta studenata i nas koji smo na službenom putu. Svi mi smo kontaktirali našu ambasadu u Džakarti, koja je nadležna za Tajland kao i Tačku povratka, te su nadležni organi države Srbije upoznati sa novonastalom situacijom.

Građanima Srbije vize polako ističu, zdravstveno osiguranje još brže, o njihovim finansijskim problemima i svakodnevnim troškovima života ne treba trošiti reči. Dok se zdravstvena situacija u vezi sa Korona virusom u Bangkoku svakodnevno pogoršava, radnje zatvaraju, do osnovnih namirnica i sanitarnih sredstava se sve teže dolazi. Naši sugrađani polako ostaju bez osnovnih sredstava za život, a pošto se radi o turistima, oni nemaju pravo da iznajme stanove na mesečnom nivou, već su prinuđeni da traže prenoćište po hotelima ili smeštajima na dan, a koji su desetostruko skuplji. Osim toga, kako vreme prolazi Tajlanđani pojačajavaju sigurnosne mere i postoji mogućnost da će i oni zatvoriti aerodrome i uvesti vanredno stanje, a tada nećemo moći stići ni do Bangladeša.

I pored svega pomenutog Srbi koji se ovde nalaze imaju razumevanja i strpljenja za vanredne mere koje je država Srbija uvela i spremni su da učine sve što je u njihovoj moći da pomognu svojoj zemlji čim se u nju vrate. Oni samo apeluju na svoju Vladu da ima u vidu njihovu tešku poziciju u kojoj su se našli, ne svojom zaslugom i da dobiju bilo kakav zvaničan odgovor, kako bi znali šta im je dalje činiti.

Stoga molim sve svoje prijatelje da skrenu pažnju javnosti na probeme i brojnost srpskih državljana koji su i dalje na Tajlandu i nemaju mogućnosti da napuste ovu zemlju!


Unapred zahvalan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set