• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

01.04.2020

22:46

NOVI SKANDAL! Klinički centar Vojvodine TRAŽI ZAŠTITU tužilaštva i policije ZBOG LAŽI NA PORTALU NOVA.RS!

Vesti

NOVI SKANDAL! Klinički centar Vojvodine TRAŽI ZAŠTITU tužilaštva i policije ZBOG LAŽI NA PORTALU NOVA.RS!

Podeli vest

Klinički centar Vojvodine zatražio je večeras da reaguju tužilaštvo i policija zbog netačnog, neproverenog i zlonamernog izveštavanja o radu te ustanove na nedavno formiranom sajtu Nova.rs

Obaveštavamo javnost da su sve iznete informacije objavljene u tekstu pod naslovom „KC Vojvodine pred pucanjem: Bez zaštite za medicinske sestre", neistinite i da Klinički centar Vojvodine  raspolaže dovoljnom količinom potrebnih lekova, sanitetskog materijala i lične zaštitne opreme. Zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda, Klinički centar Vojvodine o svemu ovome je obavestio nadležno tužilaštvo i policiju – navedeno je iz te zdravstvene ustanove, čiji se zaposleni danonoćno bore za živote zaraženih koronavirusom i drugih pacijenata.


- Ovo je prilika da apelujemo na sve predstavnike medija o značaju objektivnog i tačnog izveštavanja, posebno u vanrednoj situaciji, kada se suočavamo sa epidemijom virusa korona jer su, kao i zdravstveni radnici na istom zadatku. Zdravstveni radnici da se bave lečenjem, a novinari istinito da izveštavaju, jer nam je zajednička briga o građanima. Neophodno je da predstavnici medija, naročito u ovakvim situacijama preuzmu visok nivo socijalne i profesionalne odgovornosti - saopšteno je iz službe za odnose sa javnošću Kliničkog centra Vojvodine.

 

Sajt Nova.rs je objavio tekst gde se poziva na anonimne izvore, u kome je predstavljeno da u Kliničkom centru Vojvodine navodno vlada pravi haos. Međutim, pojedini pacijenti koji su izlečeni od korne su imenom i prezimenom svedočili da su baš zahvaljujući lekarima i zapsolenima u toj ustanovi uspeli da dobiju bitku za život protiv opakog virusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
olja

pre 4 godine

Hapsite ljude koji šire laži i podižu paniku medju gradjanima Srbije !!! Najstrože kazne im treba izreči !!!

Lazni Bot

pre 4 godine

Pa tom logikom treba uhapsiti predsednika Nestorovica i MTS sto nam salje poruke i dizu paniku.

tomas gustafsson

pre 4 godine

Partizani su to rešavali po kratkom postupku! Uza zid i metak u čelo! Za PETOKOLONAŠE;SABOTERE I DEFETISTE NE SME BITI MILOSTI!!! Da podsetim ko su? Evo: TV N1, Žaklina Tatalović, Maja, Nataša, šiljata Olja B. i još mnogi "novinari" i "opozicionari" ! Državo, ili počni da reaguješ, ili će građani patriotske orjentacije to sami početi da rade!!! DOSTA JE BILO TRPLJENJA OVIH NESOJA!!!

Miro

pre 4 godine

Sprovesti Zakon, zastitom zdravstvene ustanove i oduzeti dozvolu za rad. Ne vidim problem.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

One koji gledaju TV RS i čitaju njen portal da to više ne gledaju i da ne čitaju.

rale

pre 4 godine

ovakve slucajeve strogo kazniti,sto pre to bolje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set