• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inormer.rs/Novosti

07.04.2020

12:47

PREMINUO LEKAR MIROSLAV VASIĆ (56) OD KORONAVIRUSA! Bio je veliki čovek i doktor, svi smo u neverici - kolege i meštani u šoku!

Vesti

PREMINUO LEKAR MIROSLAV VASIĆ (56) OD KORONAVIRUSA! Bio je veliki čovek i doktor, svi smo u neverici - kolege i meštani u šoku!

Podeli vest

Doktor Miroslav Vasić (56) iz Varvarina, kod koga je potvrđen virus korona pre dve nedelje, izgubio je bitku za život.

Važio je za vrhunskog stručnjaka, a u rodnom kraju gde je godinama nakon završenog Medicinskog faulteta u Nišu,imao privatnu praksu, bio je mnogima omiljeni lekar.

U poslednja dva dana, na žalost,ukupno pet smrtnih slučajeva iz Rasinskog okruga dovodi se u vezu sa KOVID-19: tri iz Kruševca,po jedan iz Ćićevca i Varvarina.

-Dr Mića je bio izuzetan čovek, priznat stručnjak,svi smo zatečeni tužnim vestima-kaže za “Novosti” Vojkan Pavić, predsednik opštine Varvarin.

-Živeli smo u istom selu Varvarin, nekih 500 metara udaljeni. Tu je godinama imao privatnu ordinaciju, bio je omiljeni lekar.

Foto: AP PHOTO

U Domu zdravlja “Dr Vlastimir Gogić”,gde je dr Savić radio svojevremeno, ne mogu da veruju šta se dogodilo.

-Strašno nam je žao zbog kolege, to je veliki gubitak za ceo kraj, svi smo potreseni, bio je veliki čovek, veliki doktor - kaže nam dr Jasmina Rakić,direktorka DZ u Varvarinu koji je posle Kruševca, najpogođeniji u okrugu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, čak 88 potvrđenih slučajeva virusa korona registrovano je u Rasinskom okrugu. U samom Kruševcu potvrđeno je 60 slučajeva, u Varvarinu-15. Po 4 slučaja zabeleženo je u opštinama Trstenik,Aleksandrovac i Ćićevac. U opštini Brus potvrđen je jedan slučaj.

Podsetimo, prema poslednjim podacima, odnosno preseku od 6. aprila u 15 časova, u Srbiji je preminulo ukupno 58 osoba. Kakvo je stanje broja zaraženih po gradovima, pogledajte OVDE.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Svi koji su u šoku što je neko, pa i lekar, umro zbog inficiranosti korona virusom verovatno u glavi imaju neki neobičan materijal. Hiljade ljudi je do sad u svetu umrlo a tamo nekakvi u Srbiji su u šoku.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set