• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Vesna Jović

14.04.2020

23:09 >> 23:16

MISLILI SMO DA KORONA NEĆE STIĆI U NAŠ GRAD, ALI... Majdanpek danima odolevao virusu, a onda je test preminulog pokazao ZARAZU!

Vesti

MISLILI SMO DA KORONA NEĆE STIĆI U NAŠ GRAD, ALI... Majdanpek danima odolevao virusu, a onda je test preminulog pokazao ZARAZU!

Podeli vest

Gotovo da smo bili sigurni da će koronavirus zaobići Majdanpek, ali danas je to demantovano informacijom da je penzioner D.A. (89) preminuo od COVID-19, rekao nam je Dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja i član Štaba za vanredne situacije.

-  Pacijent koji je od ranije bio srčani bolesnik primljen je u petak na naše odeljenje Opšte bolnice. Budući da je imao simptome koji su ukazivali na kliničku sliku koronavirusa, upalu pluća, i da je više godina nepokretan sa pratećom bolestima, obavljeno je testiranje odmah nakon prijema. . Rezultati testa da je pacijent pozitivan stigli su danas, nažalost nakon što je pacijent tokom prethodne noći preminuo. Odmah smo preduzeli sve neophodne mere zaštie dezinfekcije kao i stavljanja pod strogi zdravstveni nadzor i izolaciju kako zdravstvene radnike tako i sve ostale sa kojima je bio u kontaktu ukučujući i troje ukućana. S obzirom na to da je preminuli D. A. više godina bio nepokretan, sumnja se da je koronavirusom zaražen od strane svojih ukućana, čije rezultate testiranja očekujemo i koji su odmah stavljeni u samoizoaciju - zaključuje dr Fudulović.

KORONE NI NA VIDIKU! Ovo je JEDINA OPŠTINA U BORSKOM OKRUGU u kojoj nema pozitivnih osoba na COVID-19

Pod strogi nadzor i izolaciju stavljena su i dva laboranta iz Majdanpeka koji su obavili uzorkovanje iako su bili opremljeni najsavremenijom zaštitom, kao i dva lekara i dva tehničara Hitne službe koji su bili u kontaktu sa ovim pacijentom, nakon čega će i oni biti testirani.

- Inače, prema objavljenim informacijama da je pre dva dana u Zemunskoj bolnici preminuo i još jedan ro]eni Majdanpečanin koji duže vreme živi i radi u Beogradu, magistar slikarstva LJ.Đ. a budući da su članovi porodice izrazili želju da bude sahranjen u svom rodnom mestu, ova odluka i odobrenje nadležnih organa još uvek nije doneto - kaže dr Fudulović, istakavši da sin preminulog nije testiran na COVID -19 i koji je sa preminulim bio u u kontakru. Treba naglasiti da niko od ove porodice nije boravio u Majdanpeku, pa iz tog razloga za sada nema mesta panici, već bi svi građani trebalo da se strogo pridržavaju propisanih mera Vlade Srbije kako se pandemija nebi širila nadalje, kaže dr Dragan Fudulović.

(Vesna Jović)

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

MISLILI SMO DA KORONA NEĆE STIĆI U NAŠ GRAD... Misliti i cveće brati - to su dva potpuno različita pojma.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set