• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

18.04.2020

17:53

(FOTO) OVO JE PRIMER SVIM POSLODAVCIMA!"MobelS" iz Vranja u sred vanrednog stanja produžio ugovore radnicima na neodređeno!

Vesti

(FOTO) OVO JE PRIMER SVIM POSLODAVCIMA!"MobelS" iz Vranja u sred vanrednog stanja produžio ugovore radnicima na neodređeno!

Podeli vest

Na muci se poznaju junaci! Firma za proizvodnju nameštaja "MobelS" iz Vranja, u sred vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, je produžila ugovore svojim radnicima na neodređeno vreme. Iako veliki broj preduzeća u Srbiji otpušta radnike, vlasnik ove kompanije Aleksandar Todorović i generalni menadžer Uroš Stevanović su odlučili da 36 radnika kojima je ugovor isticao početkom aprila ne otpuštaju, niti da im daju ugovor na kraće vreme, već da ih zaposle u stalni radni odnos

Da sve bude bolje, "MobelS" je ugovore radnicima produžilo pre nego što su objavljene mere pomoći Vlade Srbije. Uz sve to ova firma koja ima 56 radnika i planira zapošljavanje novih 100 ljudi, zbog trenutne situacije proizvodi zaštitne maske za lice, zaštitna odela kao i podloge za krevete od iverice koje će donirati privremenoj bolnici i ostalim zdravstvenim ustanovama u Vranju. 

Foto: Informer

- Firma poštuje sve neophodne mere zaštite protiv virusa i mere vanrednog stanja. Zaposleni u svim sektorima su, i pored trenutne situacije u zemlji i na tržištu, orni za rad. Sveobuhvatna slika je navela vlasnika firme da donese  neočekivanu odluku u vreme kad većini zaposlenih ističu ugovori o radu. On ih neće otpustiti kao što to rade druge firme, neće im ugovore produžiti na kraći vremenski period, već naprotiv, svi su dobili Rešenje o stalnom radnom odnosu na neodređeno vreme. Takođe, moram da napomenem, da smo ugovore na nedodređeno vreme za 36 radnika produžili 06.aprila 2020. godine, odnosno pre objavljenih mera pomoći Vlade Srbije. Uz to smo kao i svakog prethodnog meseca, 15.aprila isplatili lične dohodke za mart 2020. u punom iznosu za svakog zaposlenom u skladu sa ugovorima- rekao je za Informer generalni direktor ove firme Uroš Stevanović i dodao da su zbog trenutne situacije počeli proizvodnju zaštitne opreme koju doniraju bolnicama:

Foto: Informer

- Kao društveno odgovorna firma počeli smo proizvodnju zaštitnih maski za lice, zaštitnih odela kao i podloga za krevete od iverice koji će biti korišćeni u privremenoj bolnici u Vranju. Maske, odela i table od iverice su donirane opštini Vranje i zdravstvenim ustanovama u dogovoru sa gradonačelnikom dr.Slobodanom Milenkovićem- objašnjava Stevanović.

Foto: Informer

Naš sagovornik je objasnio i kako je došlo do toga da Vranje dobije jednu ozbiljnu fabriku nameštaja, koja je već od samog starta izuzetno konkurentna na tržištu.

Foto: Informer

- Posle dugogodišnjeg uspešnog rada i sve veće potražnje za njihovim kvalitetnim nameštajem, vlasnik kompanije "Tapos Holding", sa sedištem u Holandiji, Aleksandar Todorović, je rešio da pored svoje porodične proizvodne firme otvori još jednu proizvodnju nameštaja u Vranju. Poznavajući tržište nameštaja u Srbiji, i činjenicu da se u Vranju proizvodi kvalitetan nameštaj decenijama unazad i moguće je pronaći kvalitetan stručni kadar iz oblasti drvoprerade, tapetarije, i ostalih oblasti vezanih za industriju nameštaja, otvorio je firmu "MobelS" koja je registrovana i počela sa radom 17.05.2019.godine, da bi samo posle 12 dana rada ka holandskom tržištu krenuo prvi kamion novokreiranih garnitura. "MobelS" je krenuo sa radom sa tridesetak zaposlenih,  da bi se postepeno širio tako da trenutno na oko 2500 m3 proizvodnog prostora zapošljava 56 radnika. Firma je izvozno orijentisana i nameštaj se proizvodi pretežno za tržišta  Holandije, Nemačke, Francuske i Belgije, a zbog visokog kvaliteta izrade i petogodišnje garancije, nameštaj se izvozi i u karipske države. "TAPOS" i "MobelS" se mogu pohvaliti i da su našim proizvodima opremljeni i prekookeanski turistički brodovi, popularni "kruzeri"- kaže Stevanović i dodaje:

Foto: Informer

- Vođeni iskustvom i motivisani, zaposleni rade u zdravoj atmosferi i dobrim uslovima i sa najvećim zaradama u toj branši u Vranju. Možemo se pohvaliti i da za više od 10 meseci nije došlo ni do jedne povrede na radu! Uz to "MobelS" je osnovan i radi bez subvencija države i grada, a većinu repromaterijala nabavlja od lokalnih dobavljaca čime se podstiče kooperacija. Takođe, 99 % repromaterijala se nabavlja od domaćih proizvođača, porezi i doprinosi se slivaju u budžet grada Vranja i u prvoj godini poslovanja, preduzeće je likvidno- pohvalio se naš sagovornik.

Foto: Informer

Stevanović je najavio i da firma "MobelS" širi proizvodnju, pa će kada sve ovo prođe zaposliti još 100 radnika i otvoriti prodajni salon u Beogradu.

Foto: Informer

- Planovi koji čekaju realizaciju nakon što se trenutna situacija kako u zemlji tako i u celom svetu stabilizuje, su osvajanje novih tržišta kako inostranih, tako i domaćeg, i sklapanja ugovora sa novim poslovnim partnerima na čemu je sam vrh firme, na celu sa vlasnikom Aleksandrom Todorovicem neumorno radio proteklih meseci, a koji su trenutno, zbog situacije stavljeni na čekanje. Osvajanje domaćeg tržišta će biti propraćeno i otvaranjem salona u Beogradu, gde je teren (prodajni prostor) već pripremljen i čeka pogodan trenutak za realizaciju. Shodno tome, planira se širenje firme i povećanje proizvodnih kapaciteta, pa samim tim i zapošljavanje novih 100 radnika- jasan je direktor firme "MobelS".

Foto: Informer

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set