• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

21.04.2020

12:33

U BORU TEŽE NEGO U MAJDANPEKU, ali korona gubi bitku i u Borskom okrugu!

Vesti

U BORU TEŽE NEGO U MAJDANPEKU, ali korona gubi bitku i u Borskom okrugu!

Podeli vest

Pandemija koronavirusa od svih opština na području Borskog okruga najviše je pogodila upravo Bor

Prema poslednjim, jučerašnjim podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara, od početka testiranja na ovom području, ukupan broj inficiranih građana Bora je 80 od kojih je šest osoba izlečeno a dve su nažalost preminule. Tako je ukupno na ovom području pozitivnih na koronavirus 72 lica. 

Preme poslednjim podacima u Boru je registrovano pet novih slučajeva virusa korona a tri osobe su izlečene i puštene na kućno lečenje. Za 64 lica rezultati se očekuju, dok se u samoizoaciji nalazi 295 Borana, ističu u pres službi Štaba za vanredne situacije u Boru.

Treba pomenuti da je više od 40 zaposlenih medicinskih radnika u Opštoj bolnici u Boru podvrgnuto testiranju na ovaj opaki virus. Prema saznanjma Informera, svi pozitivni medicinari na COVD 19 hospitailizovani su u kovid bolnici u Nišu. Tako da trenutno u ovoj zdravstvenoj ustanovi ni jedan zaposlen medicinski radnik nije radno angažovan a da postoje bilo kakve indicije na postojanje koronavirusa. Na grudnom odeljnju Opšte bolnice u Boru kod svih hospitalizovanih pacijenata zdravstveno stanje je stabilno. Za nekoliko, čija je klinička slika ukazivala na prisustvo virusa korona, očekuju se rezultati, pa su tako svi zaposleni od medicinskog osoblja podvrgnuti najoštrijim merama zaštite na radu ističu u ovoj Zdrastvenoj ustanovi. Ovo je razlog više što se u ovom gradu i dalje nastavlja sa restriktivnim merama pojačane dezinfekcije ulica, svih stambenih jedinica i javnih površina u Boru ali i svim seoskim sredinama, s cilem daljeg suzbijanja infekcije.

Foto: V. J.

U Majdanpečkoj Opštini situacija je mirnija i od početka se drži pod kontrolom. Od početka pandemije COVID 19 ukupno je testiranih 29 Majdanpečana sa kliničkom slikom koja je ukazivala na prisustvo virusa. Od toga je na COVID 19 testirano i osam zdravstvenih radnika. Osim jedne preminule osobe, svi pristigli rezultati su negativni, kaže dr Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja Majdanpek i zaključuje da se u samoizolaciji nalazi 57 osoba od kojih su dve medicinske sestre majdanpečkog Doma zdravlja. Kada je u pitanju Opšta bolnica, za sada sve normalno funkcioniše.

- Sve službe o odeljenja bolice rade uobičajeno. Vrše se i konsultativni i dijagnostički pregledi. Za sada što nam se učini sumnjivim kada su u pitanju pacijenti sa simptomima koji ukazuju na prisustvo koronairusa, šaljemo u kovid centar Doma zdrvlja, gde se dalje rade sve neophodne analize i pretrage, pa ukoliko se ukaže potreba poštuje se dalja pocedura, slanje u obližnje kovid bolnice u Nišu. Do sada se jedan broj naših radnika radi predostrožosti nalazi u samoizolaciji budući da su bili u kontaktu sa preminulim penzionerom od COVID 19, koji je bio smešten na odeljenju naše bolnice kaže - dr. Nikola Stefanović direktor Opšte bolnice u Majdanpeku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set