• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

21.04.2020

15:44

KIKINDSKI PIJAČARI NESTRPLJIVI! Raspakovali se, ali još će sačekati (FOTO)

Vesti

KIKINDSKI PIJAČARI NESTRPLJIVI! Raspakovali se, ali još će sačekati (FOTO)

Podeli vest

Zelena pijaca u Kikindi biće otvorena u narednim danima, nakon što se preduzmu sve mere dezinfekcije i zaštite, uz poštovanje propisane socijalne distance

Specifična situacija u gradu na severu Banata uslovljena je radovima na rekonstrukciji glavne pijace u centru, zbog čega su tezge izmeštene van predviđenog budućeg pijačnog prostora. Iako robna pijaca nije još u plani da se otvori, prodavci koji u ponudi imaju garderobu, donji veš i kozmetičke preparate, polako se pripremaju za odobrenje početka rada.

- Ja sam samo izašla da sredim moju tezgu, da je dobro operem i dezinfikujem, brišem robu, pa kad nam odobre da radimo, biću spremna. Ovo mi je jedini izvor prihoda, više od mesec dana nemam nikava primanja, tako da jedva čekamo da radimo - kaže Biljana Popov.

Foto: V. N.

Biljana Popov

Iako su danas doneli robu, prema najavama gradonačelnika Pavla Markova, moraće još da se strpe. 

- Pre zvaničnog otvaranja Zelene pijace koja će jedina i ići u tretman otvaranja, neophodno je preduzeti sve mere zaštite i dezinfekcije i to ćemo u narednim danima učiniti, pa bismo zamolili sugrađane za samo malo strpljenja. U skladu sa donetim merama, polako se vraća život i u naš grad. Međutim, opasnost i dalje postoji što se tiče samog virusa, i mi sami moramo biti oprezni . Još uvek nismo sigurni kako će se sve dalje odvijati u narednim nedeljama i zato još jednom molim sve na maksimalnu opreznost i ozbiljnost-da sve poslove obavljamo lagano, segmentalno i u skladu sa svim merama opreza. Takođe, sve prodavnice koje se budu otvorile moraće da poštuju mere iz nadležnosti zdravstvene bezbednosti - rekao je Komandant gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov

Foto: V. N.

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov

Gradski štab za vanredne situacije grada Kikinde je doneo olakšavajuće mere koje su do sada bile na snazi, u skladu sa odlukama Vlade Srbije i  okrajinskog štaba za vanredne situacije. Doneta je odluka da se otvore knjižare, papirnice i slične specijalizovane prodavnice.

- Otvorene su prodavnice za trgovinu na malo prehrambenim proizvodima, higijenskim i kozmetičkim proizvodima, električnim aparatima za domaćinstvo i drugom tehničkom robom, prodavnice i servisi mobilnih telefona i računara za trgovinu na malo, perifernim jedinicama i softverima i drugo, automehaničarske, vulkanizerske i zanatlijske radnje. Teretane, kozmetički i frizerski saloni koji rade u neposrednom kontaktu sa ljudima, moraće da sačekaju sledeću nedelju i u skladu sa procenom situacije odlučićemo kada će biti otvoreni - rekao je Markov.

Foto: V. N.

Trgovinski objekti koji u ponudi imaju garderobu i obuću, takođe nisu otvoreni, ali su vlasnici polako počeli pripreme za početak rada. Izlozi se brišu, a u toku je i popis robe. Međutim, i oni će sačekati zvanično odobrenje, koje će, nadaju se, dobiti naredne nedelje.

Podsetimo, Kikinđani su od početka epidemije korona virusa u Srbiji imali najdužu zabranu rada ugostiteljskih i trgovinskih objekata, zbog inficiranog pacijenta koji je 9. marta primljen u Opštu bolnicu. 35 dana posle rigoroznih mera uvedenih 17. marta, slika u gradu na severu Banata se polako menja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set