• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

25.04.2020

08:14

ĐUMBIR SKUP, PRESKUP! Svi ga traže i pored paprene cene, a uz ovaj čaj baka Milanka gazi do stote!

Vesti

ĐUMBIR SKUP, PRESKUP! Svi ga traže i pored paprene cene, a uz ovaj čaj baka Milanka gazi do stote!

Podeli vest

Sve što je zdravo i sve što je iz prirode sada je dobrodošlo. Đubmir koji je od davnina poznat po svom lekovitom dejstvu, u doba korone prodaje se "kao alva", potražnja za njim je nikad veća, ali i cena je paprena

- Prošle godine u ovo vreme cena đumbira kretala od 500 do 600 dinara za kilogram, ali evo, zahvaljujući valjda ovoj bolesti koja hara, cena je duplo veća nego lane i prodaje se za 1200 dinara. Znaju ljudi da đumbir nije samo odličan začin u kulinarstvu i sredstvo koje lako skida kilograme,nego i lek za mnoge bolesti. Zato  prodaja ide odlično jer zdravlje nema cenu a preventivna je i najbolja - kaže Violeta Stevanović koja đumbir prodaje na kraljevačkoj pijaci.

Foto: RINA

Da je đumbir itekako zdrav potvrđuje i krepka 98-godišnja Milanka Radovac iz Stubla kod Kraljeva koja kaže da je zahvaljujući redovnoj upotrebi upravo čaja od đumbira dobrog zdravlja  dočekala pozne godine koje lako nosi.

- Pijem ga od davnina.U pola litra provrele vode stavim četiri do pet tankih komada ljuštenog đumbira, kuvam ga na laganoj vatri 20 minuta ,procedim i dodam malo limuna i meda. Verujte mi da od toga nema boljeg melema protiv svih virusa i prehlade - kaže Milanka.

Foto: RINA

Kraljevački profesor Živko Slavković, magistar biologije i autor desetak knjiga iz oblasti botanike, potvrđuje da đumbir poseduje izvanredna svojstva za lečenje mnogih bolesti. Njegovo blagotvorno dejstvo ogleda se u tome da smiruje upale gornjih disajnih puteva, ublažava simptome astme, pojačava imunitet, sprečava grip i viruse. Ako je suditi po onom na šta najviše utiče, đumbir je ovih dana naš najbolji saveznik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set