• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2020

14:39

BILI SU ŽARIŠTA KORONE DO PRE SAMO NEKOLIKO DANA! Dobre vesti stižu iz Ćuprije i Paraćina

Vesti

BILI SU ŽARIŠTA KORONE DO PRE SAMO NEKOLIKO DANA! Dobre vesti stižu iz Ćuprije i Paraćina

Podeli vest

U Ćupriji i Paraćinu, opštinama Pomoravskog okruga, sa najviše zaraženih korona virusom, situacija se poboljšava, sve je manje pozitivnih a više izlečenih.

Predsednik opštine i komadant Opštinskog štba za vanredne situacije Chuprije Ninoslav Erić, izjavio je da je u toj lokalnoj samoupravi "značajno smanjen broj obolelih a povećan broj izlečenih".

"Trenutno imamo 133 obolela i oni se nalaze na Infektivnom odelenju Opšte bolnice u Chupriji, na Sjamu u Beogradu ili u Vrnjačko banji. Imam informaciju da je njihova klinička slika lakša, nego što je bila na početku pandemije", rekao je danas lokalnoj TV "Pomoravlje" u Chupriji Erić.

Na primedbu da je na zvanicnom sajtu Vlade covid 19.rs od pre tri dana u Chupriji na korona virus pozitivno 227 osoba, Erić je kazao da je "to tačno, ali da se brojka odnosi na ukupan broj pozitivni od koga treba oduzeti broj izlečenih i preminuih".

"Rezultati su povoljni, Chuprija više nije žarište zaraze u Srbiji, ali ne sme biti opuštanja", ocenio je.

OVAJ GRAD JE NOVO ZARIŠTE KORONE U SRBIJI! 55 zaraženih, sportska hala se pretvara u bolnicu!

Eriće je od sugrađana zatražio maksimalni oprez, ozbiljnost i poštovanje svih mera zaštite na ulici i zatvorenom prostoru.

Situacija se poboljšava i u Paraćinu, gde je pre tri dana bilo 138 pozitivnih na virus korone, ocenio je direktor Opšte bolnice u Paraćinu dr Saša Bacić.

"Broj pacijenata je iz dana u dan sve manji a oni koji su pozitivni na Covid 19 su sa blažom kliničkom slikom", rekao je Bacić, a navedeno je na zvaničnom sajtu opštine.

VUČIĆ OTKRIO: Nije gotovo, IZA NAS JE JEDNA OD NAJTEŽIH NOĆI, imamo i novo žarište u Negotinu!

Sve je više izlečenih, među njima i devetoro zaposlenih na Odelenju ortopedije Opšte bolnice, koje je bilo zatvoreno iz preventivnih mera, a sada radi, rekao je Bacić.

Inače, na sajtu Vlade od pre tri dana novih podataka nema, a u šest opština Pomoravskog okruga na virus korone bile su pozitivne 522 osobe. U Ćupriji 227, Paraćinu 138, Jagodini 109, Svilajncu 16, Despotovcu 13 i Rekovcu osam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set