• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.05.2020

14:40

IZABERI SVOJU AVANTURU, VIDI SRBIJU! Turistička organizacija Srbije objavila je danas početak letnje promotivne kampanje!

Vesti

IZABERI SVOJU AVANTURU, VIDI SRBIJU! Turistička organizacija Srbije objavila je danas početak letnje promotivne kampanje!

Podeli vest

Turistička organizacija Srbije objavila je danas početak letnje promotivne kampanje u Srbiji pod sloganom "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju", na Milenijumskoj kuli Gardoš u Zemunu

Predstavljanju turističke kampanje prisustvovao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je rekao da će kroz ovu kampanju Srbija predstaviti sve svoje prirodne lepote, pre svega domaćim gostima i turistima, jer oni, ističe, postaju glavni adut za turizam u Srbiji ove godine.

Prema njegovim rečima, i sve ostale zemlje u svetu ove godine su okrenute pre svega domaćim turistima.

Foto: Tanjug

Ministar je pozvao sve građane i građanke Srbije da ceo odmor, deo odmora ili jedan vikend provedu na nekoj od destinacija u našoj zemlji.

- Ovo je godina domaćeg turizma i verujemo da je ovo dobra prilika da se Srbija u pravom svetlu predstavi domaćem gostu i nadam se da ćemo na najbolji mogući način pokazati šta Srbija u turističkom smislu ima - rekao je Ljajić.

Direktorka TOS-a Marija Labović rekla je danas da se kroz kampanju najveći akcenat stavlja na to da se predlaže našim građanima da putuju u Srbiji, ali da i dalje, zbog epidemiološke situaciji, budu odgovorni i vode računa o sebi i drugima.

Foto: Tanjug

Kaže da kroz turističku kampanju žele da skrenu pažnju ne samo na one destinacije koje inače generišu veliki broj turista, kao što su planine i banje, već i na one manje posećene.

Labović je pozvala građane Srbije da posete sajt TOS-a, profile TOS-a na društvenim mrežama, kao i da prate spotove i objave kroz štampane i ostale medije, kako bi dobili ideju koje je pravo mesto za njih da ga provedu u Srbiji.

Pozvala je građane da ne zaborave i na naše gradove, koji su "puni" kulturno-istorijskih nasleđa, muzeja, ali i prirodnih lepota.

Foto: Tanjug

- Izaberite svoju avanturu, vidite Srbiju, jer svaka staza, zaseok, planina i jezero je nova avantura u Srbiji - rekla je Labović.

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković navodi da je turizam najviše pogođen pandemijom, ali da su turistički potencijali očuvani.

Pozvao je građane da posete Beograd, dodajući da je to grad koji ima puno turističkih potencijala, kao i da se u proteklih nekoliko godina dosta radilo na uređenju grada, šetačkih zona, izletišta i drugih turističkih sadržaja.

Zahvalio je Ministarstvu trgovine i turizma na izmeni uredbe za korišćenje vaučera kojom su uključili Beograd, te naveo da u prestonici ima oko 1.750 registrovanih jedinica privatnog smeštaja, odnosno oko 4.200 ležajeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set