• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.05.2020

17:14

NEVREME VEČERAS STIŽE U SRBIJU, PRVI NA UDARU OVI KRAJEVI! Uživajte u suncu, još malo dolazi do TOTALNOG OBRTA!

Vesti

NEVREME VEČERAS STIŽE U SRBIJU, PRVI NA UDARU OVI KRAJEVI! Uživajte u suncu, još malo dolazi do TOTALNOG OBRTA!

Podeli vest

Nakon talasa veoma toplog vremena, proleće ponovo menja svoju ćud, te nam preostaje jedino da pripremimo toplu odeću i kišobrane. Iako se danas najviša dnevna temperatura kreće od 21 do 25 stepeni, već sutra ona će biti i do pet stepeni niža

Za sutra je u Srbiji najavljeno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

U Beogradu će, prema prognozama "Akuveder", u nedelju biti oblačno, sa temperaturom od 12 do 18 stepeni. Pljuskovi se očekuju oko 6 ujutru i trajaće par sati. Za period  između 11 i 12 sati najavljena je kiša sa grmljavinom, kao i kasnije tokom poslepodneva.

Početkom naredne nedelje kišovito i hladno

U ponedeljak se očekuje promenljivo oblačno i vetrovito vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. Doći će do pojave umerenog i jakog severozapadnog vetra. Jutarnja temperatura biće od sedam do 11 stepeni, a najviše dnevna od 17. do 20. podeoka.

U Beogradu takođe promenljivo oblačno i nestabilno vreme, svežije za ovo doba godine uz kišu ili lokalne pljuskove praćene grmljavinom.

Sredinom dana prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura oko 13, najviša oko 18 stepeni.

Foto: Pixabay

U utorak će se nastaviti slično vreme da promenljivom oblačnošću, lokalnim pljuskovima i umerenim vetrom. Temperature će se kretati od sedam do 12 stepeni ujutru, a najviše dnevne viće od 17 do 20 stepeni.

U Negotinu će nakon promenljivo sunčanog vremena, oko 10 sati padati kiša sa grmljavinom. Kratkotrajni pljuskovi su najavljeni još nekoliko puta u toku sutrašnjeg dana. Temperatura od 10 do 18 stepeni.

Pljuskovi su u Valjevu najavljeni za 5 sati ujutru i prema prognozi kiša će padati nartednih nekoliko sati. Kratkotrajna kiša propraćena grmljavinom očekuje se još nekoliko puta u togu dana. Razvedravanje i promenljivo sunčano vreme najavljeno je za 19 sati. Minimalna temperatura za sutra je 11, maksimalna 16 stepeni.

U Novom Pazaru najavljeno je da će jutro biti uglavnom promenljivo sunčano. Poslepodne naoblačenje, a kratkotrajni pljusovi sa grmljavinom najavljeni su za 13 i 16 sati. Temperatura će se kretati od 9 do 16 stepeni.

Foto: Tanjug

Kratkotrajna kiša sa grmljavinom najavljena je u Kragujevcu za 9 sati ujutru, kao i još nekoliko puta tokom dana. Razvedravanje se očekuje oko 18 sati. Dnevna temperatura od 8 do 14 stepeni.

Kišovito do kraja meseca

Do 31. maja tokom celog perioda promenljivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom uz umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Temperatura malo ispod proseka za ovo doba godine u većini mesta u intervalu od 18 do 22 stepena.

- Svaki dan sledeće nedelje biće manje-više sličan. Cela teritorija Srbije je u nestabilnoj masi, te će biti pretežno kišovito. To ne znači da će u svakom gradu da pada kiša svaki dan, ali za nju postoje izgledi. Najgore će biti u utorak, kada će nebo biti zatvorenije, odnosno biće više oblaka - kažu za "Blic" iz RHMZ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzjordje milosavljevic

pre 3 godine

Opet nato pact eksperimentise u srbiji. Mozda nam padnu sardele iz rijeke hrvatske sa broda digne ih pijavica i padne na srbiju, pokupi ribu po ulici narod i ocisti i na rostilj. Najcistija riba je iz jadrana zato ajkule iz pacifika dolaze u jadranska more.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set