• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

25.05.2020

14:20

KORONA "ZAROBILA" RUSA O NOVOM SADU, a on našao način da pomogne ljudima da "isprave kičmu"!

Vesti

KORONA "ZAROBILA" RUSA O NOVOM SADU, a on našao način da pomogne ljudima da "isprave kičmu"!

Podeli vest

Krajem ferbuara ruski stručnjak za akupunturu i bivši šampion u džudou Sergej Iljič Kogalj ostao je "zarobljen" u Novom Sadu, jer su zbog koronavirusa zatvorene granice

On je došao da poseti prijatelja Gorana Milanovića, koga je upoznao na jednom džudo turniru u Sankt Peterburgu, ali je veliko svetsko zlo doprinelo da se prvobitno predviđena kraća poseta pretvori u duži boravak.

Kogalj, koji se u Rusiji i Uzbeksitanu u prethodnih 20 godina bavio lečenjem kičme akupunturom, a kroz čije ruke je prošlo oko 8.000 pacijenata, odlučio je da svoje znanje stavi na raspolaganje i Srbima i da ovde pomogne u lečenju različitih deformiteta kičme, od kifoze do diskus hernije, kao i ispravljanja tzv. iks i O nogu.

- Krivljenje i deformitete kičme izazivaju duboki mišići koji su usled povrede ili hroničnog bola izgubili funkciju. Sistem akupunkture koju ja primenjujem zasniva se na oživljavanju dubokih mišića i njihovom vraćanju u normalnu funkciju. Kad se ti mišići prokrve, upuste i uspostavi redovna inervacija, smanji se pritisak na kičmu i dođe do njenog ispravljanja. Čovek počinje normalno da živi i da se kreće, bez ikakvih tegoba, kao da nikada nije bio bolestan - kaže za Informer Sergej Kogalj. 

Foto: S. K.

Ruski stručnjak kaže da je razlika između njegove metode i uobičajenih metoda akupunkture u tome što on iglicama tretira dubinske tačke u dubokim mišićima kičme. Broj iglica, dubina uboda, trajanje terapije određuju se na osnovu stanja svakog pacijenta.

- Niko ne može da kaže da će 5 ili 10 tretmana pomoći pacijentu. Neko se izleči posle 10, a neko posle 100 tretmana. Zavisno od dužine trajanja oboljenja ili zastarelosti povrede. Akupunktura se radi sve dok mišići pacijenta ne postanu potpuno zdravi - objašnjava Kogalj.

AKUPUNKTURA Drevna praksa koja leči 48 savremenih bolesti!

Kad je krajem februara došao kod prijatelja Gorana Milanovića, kog je upoznao na džudo turniru u Sankt Peterburgu, nije ni slutio da će u Novom Sadu  ostati zarobljen gotovo tri meseca.

- Otkrio sam da u Novom Sadu svaki treći čovek pati od bolesti leđa i bolnih stanja kičme. Budući da nisam mogao da se vratim u Rusiju, došao sam na ideju da i u Srbiji ljudima pokušam da "KORONA "ZAROBILA" RUSKOGpoklonim" novi život bez bola. Zahvaljujući internetu mnogi u Srbiji su već čuli za mene, pa postoji lista čekanja ljudi koje ću primiti čim se pandemija završi i ordinacija proradi. Stari metod koji primenjujem naučio sam od svog dede. On nije opisan u knjigama, ali daje rezultate - zaključuje Kogalj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set