• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

08.06.2020

22:05

PLAKETA ČASTI! Treće evropsko priznanje Kikindi! (FOTO)

Vesti

PLAKETA ČASTI! Treće evropsko priznanje Kikindi! (FOTO)

Podeli vest

Kikinda je jedini grad u Srbiji koji će ponosno nositi visoko priznanje „Plaketa časti“ za 2020. godinu koje dodeljuje Parlamentarna skupština Saveta Evrope. Priznanje koje su evropski parlamentarci dodelili Kikindi je treće po redu, nakon „Evropske diplome“ i „Zastave časti“

 

Foto: Informer/V.N.

Prestižna evropska nagrada „Plaketa časti“ siguran je pokazatelj i potvrda dobrih rezultata u prethodnih nekoliko godina- ocenio je gradonačenik Kikinde Pavle Markov.

- Sa tri prestižne evropske nagrade, mi smo u predvorju dobijanja i poslednje moguće, a to je „Evropska nagrada“. Siguran sam da ćemo potencijal treće nagrade Parlamentarne skupštine Saveta Evrope iskoristiti na najbolji mogući način-rekao je Markov ne skrivajući zadovoljstvo i čast nakon dobijanja prijatne vesti- Nagrada ustanovljena 1955. godine sasvim sigurno je i pokazatelj naše kvalitetne internacionalne saradnje sa bratskim gradovima - dodao je on i izneo uverenje da će ovo priznanje uticati na ekonomsku situaciju u gradu i biti dobar signal i preporuka budućim invetitorima i partnerima.

Foto: Informer/V.N.

- Trudićemo se da iskoristimo povoljan utisak koji smo ostvarili u evropskim institucijama. Srbija, ali i Kikinda, najveću ekonomsku saradnju ostvaruju sa zemljama Evropske unije. U ekonomskom smislu ova nagrada je veoma važna, ali predstavlja i potvrdu dobrih rezultata koje smo ostvarili u prethodnom periodu - rekao je gradonačelnik Markov.

Foto: Informer/V.N.

„Plaketa časti“ biće uručena Kikindi tokom leta uz prigodnu svečanost kada se očekuje dolazak visokih predstavnika Saveta Evrope.

Foto: Informer/V.N.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

LJUBAVNA PRIČA VERE I SVETISLAVA JE KAO U ŠPANSKOJ SERIJI! Pobegli su zajedno, njegov otac je završio u zatvoru, a godinama kasnije dogodila se TRAGEDIJA! (FOTO)
Srbija

LJUBAVNA PRIČA VERE I SVETISLAVA JE KAO U ŠPANSKOJ SERIJI! Pobegli su zajedno, njegov otac je završio u zatvoru, a godinama kasnije dogodila se TRAGEDIJA! (FOTO)

Da istinska ljubav nema prepreke, dokazuje i priča Vere (71) i Svetislava Markova (73) iz Kikinde koji su na ludi kamen stali još kao deca, pre tačno 56 godina. Njemu je bilo 17, a njoj samo 15 kada su jedno drugom izgovorili DA, pa pobegli u Novi Sad u nadi da će gnevni roditelji najzad prihvatiti njihovu „zabranjenu ljubav“

06.06.2020

19:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set