• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.06.2020

15:41

SRBIJI PRETE POPLAVE?! Vanredna odbrana na području Drina-Loznica! EKIPE NA TERENU, vodostaji na upozoravajućem nivou! (VIDEO)

Vesti

SRBIJI PRETE POPLAVE?! Vanredna odbrana na području Drina-Loznica! EKIPE NA TERENU, vodostaji na upozoravajućem nivou! (VIDEO)

Podeli vest

Usled naglog porasta vodostaja reka, kao i upozorenja RHMZ-a na obilne padavine danas i sutra na području Srbije, uvodena je vanredna odbrana od poplava na Vodnoj jedinici „Drina-Loznica" u nadležnosti JVP „Srbijavode".

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Ðetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom današnjeg dana i sutra vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa, saopšteno je iz tog preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa aktuelnim prognozama o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod, najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima bujičnih tokova na vodnim područjima koja su u nadležnosti JVP „Srbijavode".

U skladu sa obavezama iz Opšteg plana za odbranu od poplava, kao i Operativnog plana za odbranu od poplava za 2020. godinu uvedena su dežurstva na terenu, pripremljene sve službe JVP „Srbijavode“ za pravovremene intervencije, kao i usaglašavanje mera odbrane od poplave sa štabovima lokalnih samouprava.

Službe JVP "Srbijavode" i nadležnih vodoprivrednih preduzeća su na terenu i prate razvoj situacije, u skladu sa Opštim i operativnim planom za odbranu od poplava, dodaje se u saopštenju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Divlja gradnja na mestima na kojima se ne grade objekti za stanovanje. Nisu obavešteni da se tu ne zidaju objekti za stanovanje.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set