• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2020

14:28

SA OPREZOM PRATIMO SVE VODOTOKOVE, EKIPE SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE NA TERENU! Ministar Stefanović: Država je uz građane uz svim ugroženim područjima

Vesti

SA OPREZOM PRATIMO SVE VODOTOKOVE, EKIPE SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE NA TERENU! Ministar Stefanović: Država je uz građane uz svim ugroženim područjima

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas prilikom obilaska Ljubovije, da je država uz stanovništvo u svim opštinama ugroženim poplavama, da će se boriti i da ih neće ostaviti na cedilu.


Govoreći o situaciji u Ljuboviji, koja je usled obilnih padavina trenutno jedna od najugroženijih sredina u Srbiji, Stefanović je istakao da su sve evakuisane porodice zbrinute i da trenutno nema ugroženog stanovništva.


“Posle rekordnih padavina, po rečima ljudi iz „Srbija voda“ i Hidrometeorološkog zavoda, poplavni talas koji se dogodio tokom noći napravio je materijalnu štetu, poplavio jedan deo kuća u Ljuboviji i ugrozio deo putne infrastrukture. Meštani su evakuisani i u ovom trenutku nemamo ugroženo stanovništvo”, naveo je Stefanović tom prilikom.

On je dodao da su tamo gde je bilo potrebno obezbeđene cisterne sa pijaćom vodom, kao i da su na terenu su i jedinice Sektora za vanredne situacije, policije i Žandarmerije koje pomažu lokalnom stanovništvu, kao i lokalnoj samoupravi u saniranju štete, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Foto: Informer

Ministar je zajedno sa predsednikom opštine Ljubovija Milovanom Kovačevićem, obišao radove koji su već danas počeli da se izvode na saniranju nastale štete na infrastrukturi u ovoj opštini.

Stefanović je istakao da će građani već od četvrtka moći da se prijavljuju za nadoknadu nastale štete.

“Tokom dana ćemo ovde održati i sednicu štaba za vanredne situacije, gde ćemo sa nadležnim direktorima javnih preduzeća, razmatrati šta možemo da uradimo i srednjeročno i dugoročno, kako bi pokušali da u budućnosti sprečimo ovakvu vrstu poplava“, rekao je Stefanović.

On je istakao da nije lako uz ovolike padavine, ali da je bitno da nema stanovnika koji su ugroženi i da će država gledati da što pre sanira štetu i dovede situaciju u normalu.

“U ovom trenutku vodostaj reke u Ljuboviji je niži nego što je bio pre nekoliko sati. U RHMZ kažu da ćemo imati potpuni prestanak padavina i dobro vreme u narednim danima. Ipak, mi sa oprezom pratimo sve vodotokove u Srbiji. Ekipe Sektora za vanredne situacije su na terenu, na svim strateškim tačkama, pa i na vodotokovima koji u ovom trenutku nisu rizični. Pratimo situaciju i radimo na preventivnom delovanju“, naglasio je Stefanović.

Foto: Informer

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set