• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

29.06.2020

12:58

KORONA UŠLA U DOM ZDRAVLJA U MAJDAPEKU! Medicinska sestra odmah poslata u bolnicu u Nišu, testirani svi kontakti!

Vesti

KORONA UŠLA U DOM ZDRAVLJA U MAJDAPEKU! Medicinska sestra odmah poslata u bolnicu u Nišu, testirani svi kontakti!

Podeli vest

Nakon Ustanove za decu u Majdanpeku u kojoj su pre nešto više od mesec dana bile inficirane dve vaspitačice, ovoga puta koronavirus je ušao u još jednu javnu ustanovu

Pored jednog starijeg pacijenta koji je zbog visoke temperature i upale pluća na testiranju bio pozitivan na virus Covid 19, koronavirusom je inficirana i medicinska sestra u Dečijem dispanzeru majdanpečkog Doma zdravlja. Oba pacijenta su zbrinuta u Kliničkom centaru u Nišu, kaže direktor Doma zdravlja u Majdanpeku dr Dragan Fudulović.

- Starijeg čoveka prebacili smo odmah za Niš tokom nedelje, dok smo našoj medicinskoj sestri uradili najpre brzi test koji je pokazivao da je negativna, bez obzira na tipične simptom na koronavirus. Međutim, nakon datih uzoraka na antitela, rezultat je bio pozitivan na Covid 19, i ona je hitno prebačena za Niš. Od prijavljenih kontakata uz nju je bila samo rođena sestra koja se sa ostalim članovi uže porodice koji bez obzira što ne žive u istom domaćinstvu nalazi u samoizolaciji - ističe Fudulović i napominje da su brzom testu odmah podvrgnuti sestra inficirane medicinske sestre i svi zaposleni Dečijeg dispanzera u Majdanpeku i nihovi rezultati su negativni. 

KORONA SE "POVAMPIRILA" U BORU! Osam građana zaraženo, svi imaju blagu kliničku sliku!

Nakon toga po stizanju neophodnih podloga testiranje će biti obavljeno i u najsavremenijoj laboratoriji "Vatreno oko" na Poliklinici Kliničkog centra u Beogradu, ističe Fudulović.

S obzirom na to da je koronavirus ušao u Zravstvenu ustanovu, zbog suzbijanja straha i panike među građanima Majdanpeka, biće preduzete sve neophodne mere na njegovom što efikasnijem suzbijanju kako bi se zaštitli pre svega ostali zdravstveni radnici i pacijenti a ujedno isprečilo i njegovo dalje širenje na građanstvo. Inače, Opština Majdanpek je bila jedna od retkih koja je dugo odolevala virusu Covid 19 i u kojoj su se građani u velikoj meri pridržavali propisanih mera Kriznog štaba Vlade republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set