• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2020

10:07

U KRAGUJEVCU ZA DVA DANA 78 POZITIVNIH NA KORONU!

Vesti

U KRAGUJEVCU ZA DVA DANA 78 POZITIVNIH NA KORONU!

Podeli vest

U Kragujevcu je za dva dana registrovano 78 pozitivnih na virus korona, dok je u Šumadijskom okrugu ukupno u nedelju i ponedeljak zabeleženo novih 89 slučajeva, saopštio je danas Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu.


Osim u Kragujevcu, u Šumadijskom okrugu, novi pozitivni slučajevi na virus korona zabeleženi su u Aranđelovcu i Topoli po jedan, Rači pet, Knić četiri.


Od početka epidemije u Šumadijskom okrugu do sada je registrovano ukupno 387 pozitivnih na Covid 19, od čega u Kragujevcu 300, Aranđelovcu 31, Topoli 11, Rači 19, Kniću 15, Batočini devet, Lapovu dva.

U kućnoj izolaciji u ovom trenutku u Šumadijskom okrugu ukupno je 382 osobe, od čega 267 u Kragujevcu, Aranđelvcu 26, Topoli 17, Rači 28, Batočini 18, Lapovu sedam, Kniću 19.

Broj hospitalizovanih pacijenata u Kliničkom centru Kragujevac, na dan 28. jun je 53, od čega je na respiratoru sedam osoba.

Vasiljević u saopštenju ukazuje na to da se, nažalost, u Šumadijskom okrugu virus korona vratio i podseća da je potrebno poštovati mere i sve preporuke kako bi se sprečilo širenje Covid-a 19.

Kako kaže, u zatvorenom prostoru potrebno je nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku sa alkoholom i distanca od dva metra, dok na otvorenom je potrebno održavati distancu od dva metra, vršiti česta dezinfekcija ruku i ne pipati rukama lice, oči, nos, dok se ne dezinfikuju ruke.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set