• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

01.07.2020

09:51

JASIKOVO I DALJE ODSEČENO OD SVETA! Poplava sve uništila, ni posle 7 dana pomoć ne stiže! (FOTO)

Vesti

JASIKOVO I DALJE ODSEČENO OD SVETA! Poplava sve uništila, ni posle 7 dana pomoć ne stiže! (FOTO)

Podeli vest

Sedam dana posle stravičnih bujičnih poplava uzrokovanih obilnim padavinama koje su nanele ogromnu štetu žiteljima Opštine Majanpek, selo Jasikovo u predelu Gornje reke i dalje je odsečeno od sveta

Bujica je odnela most koji ovaj deo Opštine povezuje sa magistralnim putem prema Beogradu i Majdanpeku, tako da su meštani primorani da na posao u Rudnik bakra i za sve ostale potrebe u Majdanpek odlaze alternativnim zaobilaznim putem preko zaseoka Krša i Rudne Glave koji je duži za 70 kilometara. 

Ovo što ih je zadesilo poslednjih dana ni oni najstariji u selu ne pamte.

Foto: V. J.

- Opština Majdanpek je angažovala privatnika koji sa mehanizacijom zajedno sa zaposlenima JP Fonda za puteve i građevinsko zemljište Majdanpek rade na raščišćavanju centra sela koji je najviše stradao i potpuno je nepreoznatljiv. Pomažu i u čišćenju domaćinstava koja su pretrpela najveću štetu. Čisti se mulj koji se nataložio posle povlačenja vode iz dvorišta ali i iz unutrašnjosti kuća. Kako su nam rekli nadležni iz Opštine Majdanpek prilikom obilaska ovog područja, da bi najviše za dve nedelje trebalo da nam se pomogne u pogledu nadoknade štete, ukoliko je moguće nadoknaditi nešto ušta smo celog života ulagali - ističe jedan od meštana Jasikova čije domaćinstvo jedno od najugroženijih u selu.

Za sada zasigurno najveći problem žitelja Gornje reke u Opštini Majanpek je što nakon ove nesreće koja ih je zadesila još uvek niko ništa ne preduzima po pitanju sanacije odnetog mosta i oštećene deonice puta koja ova sela povezuje sa Majdanpekom i ostalim mestima. Ovako su kako i sami kažu, sputani u mnogo čemu i život im se i dalje odvija pod veoma otežanim okolnostima.

Foto: V. J.

Foto: V. J.

Foto: V. J.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set