• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

03.07.2020

12:04

VIRUS UŠAO U DEČIJI DISPANZER U MAJDANPEKU! Dečiji logoped zaražen koronom!

Vesti

VIRUS UŠAO U DEČIJI DISPANZER U MAJDANPEKU! Dečiji logoped zaražen koronom!

Podeli vest

Pored jedne medicinske sestre u Dečijem dispanzeru majdanpečkog Doma zdravlja koja je zaražena koronavirusom i trenutno se nalazi u Niškom kliničkom centru, sa temperaturom i zapaljenjem pluća uprkos negativnom rezultatu na brzom testu, u Niš je brebačena još jedna zaposlena, logoped u dečijem dispanzeru

Pretpostavlja se da je virus u ovu zdravstvenu ustanovu ušao boravkom inficiranih medicinskih radnika u drugim gradskim sredinama u kojima su boravile privatno.

- Nakon brzog testa kome smo podvrgli sve zaposlene u Dečijem dispanzeru čiji su rezultati bili negativni, ipak su dve zaposlene radnice pokazivale težu kliničku sliku, visoku temperaturu i zapaljenje pluća pa su zbog toga prebačene u niški Klinički centar. Svi su izgledi da se radi o nepouzdanoj laboratorijskoj proveri na brzom testiranju. Budući da je za čitav region obezbeđeno ukupno 50 podloga za preciznije testiranje odnosno PCR test, našoj zdravstvenoj ustanovi je pripalo samo pet. Tako da je to osnovni razog što nismo u mogućnosti da na proveru u laboratoriju "Vatreno oko" Kiliničkog centra Srbije proverimo i ostale naše radnike koji su bili u kontaktu sa obolelim radnicama, njihove kontakte ali i sve ostale građane koji nam se javljaju sa kliničkom slikom na koronavirus, kako bi imali preciznu epidemiološku sliku - kaže direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, dr Dragan Fudulović.

U Opštini Bor je prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar registrovano tri novozaražna. Tako da je ukupno devet građana Bora zaraženo koronavisrusom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

U OPŠTINI MAJDANPEK STVARI IDU NA BOLJE, sanira se šteta nastala usled poplava
Srbija

U OPŠTINI MAJDANPEK STVARI IDU NA BOLJE, sanira se šteta nastala usled poplava

Nakon našeg jučerašnjeg pisanja za meštane sela Gornje reke u Opštini Majdanpek stvari idu na bolje i sva je prilika da dolaze bolji dani. Polako je počelo da se rešava jedno po jedno pitanje. Svi su izgledi da je najbitnije, saniranje odnetog mosta i oštećenih deonica puta, koje su važne za uspostavljanje saobraćaja i normalizacije života stigli na red.

02.07.2020

12:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set