• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.07.2020

13:57

ISTINA O SLICI NA KOJOJ DEVOJČICA PRIMA INFUZIJU ISPRED BOLNICE! Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara, dete imalo JEDNU MOLBU

Vesti

ISTINA O SLICI NA KOJOJ DEVOJČICA PRIMA INFUZIJU ISPRED BOLNICE! Oglasila se medicinska sestra iz Novog Pazara, dete imalo JEDNU MOLBU

Podeli vest

Na društvenim mrežama se proširila slika devojčice kojoj daju infouziju ispred Novopazarskog odeljenja pedijatrije, a s tim razlogom se na Fejsbuku oglasila i Muamera Turković, medicinska sestra dečijeg odeljenja. Kako je rekla, devojčici je, na ličan zahtev, data terapija ispred bolnice sve u dogovoru sa lekarom.

- Dete se gušilo i često kašljalo. Nakon zbrinjavanja, krenula je sa njom u Kraljevo bez obzira na kraj radne smene - napisala je.

Njen status prenosimo u celosti:

- Povodom fotografije trinaestogodišnje devojčice koja prima terapiju ispred Dečijeg odeljenja Opšte bolnice Novi Pazar koja je deljena uz zlonamerne komentare, imam moralnu obavezu i želju da razjasnim nastanak pomenute fotografije.

Ja sam Muamera Turković, medicinska sestra na dečijem odeljenju opšte bolnice, i požrtvovano radim 27 godina, i fotografisana sam u obaveznoj opremi na svom radnom zadatku sa pacijentkinjom i njenom majkom. Bila sam u smeni kada se devojčica u pratnji oca i majke javila sa tegobama pri disanju, odmah je pregledana, određena terapija, urađen test na COVID detetu i majci, izmerena saturacija i organizovan hitan trasport u bolnicu u Kraljevu.

Foto: printscreen facebook

Dete je imalo napad gušenja i učestali kašalj. Zamolilo me je "mogu li ovde"? - napisala je sestra.

Ona dodaje da je uz dozvolu doktorke prihvatila da joj terapiju da ispred odeljenja da bi se detetu olakšale tegobe.

- Odmah sam plasirala venski put, dala terapiju po nalogu doktorke. Došao je sanitet za 20 minuta. Zbog zla koje nas je zadesilo i manjka osoblja, nisam čekala da se zove druga sestra jer je bio već kraj moje smene....istog momenta sam pošla u pratnji deteta. Taj trenutak je ovekovečen sa neke od susednih zgrada od strane lica koja nisu bila upućena u dešavanja (a i nisu bila dobronamerna).

- Majka deteta je primetila da su snimali sve to i obavestila me je tek u ambulanti u Kraljevu dok smo čekali doktora. Zadovoljna nasom reakcijom i pomoći koja je pružena njenom detetu kao i da je spremna da potvrdi sve ovo što sam napisala. Došla sam jutros u 2 i 30 iz transporta.

S obzirom na to da sam i danas radila, a došla sam oko tri ujutru kući, nisam imala vremena da reagujem do sada i kažem pravu istinu. Moram biti iskrena da nisam očekivala zlonamerno deljenje i komentare na društvenim mrežama i javnim glasilima.

Apelujem na javnost da pruži podršku medicinskom osoblju kao i DA neproverenim fotografijama ne unosi paniku među građane.

Foto: printscreen facebook

P.S. Ovo je istina, a sve ostalo su glasine. Ako sam bilo šta pogrešila, spremna sam da snosim odgovornost."

Zbog tog događaja oglasio se i ministar Lončar koji je u izjavi za TV Pink rrekao da devojčica nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme, kao i da je bilo najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
petar pan

pre 3 godine

A i bolnica izgleda carobno... Deluje kao zgrada napustena negde krajem proslog veka...

VLADA 011

pre 3 godine

Medicinska sestro bez obzira ko je i kako je trazio pomoc da li je to normalno i zasto u dvoristu u 21 veku.Ej medicinari sta pricate ne mogu da verujem jos jednom zasto u dvoristu a ne u samoj bolnici.Da lì je bolnica puna?Onda to i recite.

BB

pre 3 godine

Doktorki i medicinsko sestri sve najbolje Obe su primer onoga za cega su polozile zakletvu, ali...da li ce zbog ljudskosti imati problem???? Malom pacijentu sve najbolje. Vama ministre:zar je dovoljan demanti. Zar ovo nije mesto i bolnica u koju se slilo milioni eura. Da, ovo treba da se slika

gago

pre 3 godine

Bogu hvala da je dete dobro, hvala osoblju za pruzenu pomoc ma gde ona bila.Dole zli jezici!Zivela Srbija!

Rajko

pre 3 godine

Bilo bi humano i ljudski da se dostavljaci slike i zlobni komentatori dobrovoljno jave bolnici i da udarnicki ociste otpad oko bolnice. Mozda ce im posle toga savest biti cista.

Vlado

pre 3 godine

Dok nije bilo interneta nismo ni znali ko živi u ovoj državi. Sad se vidi ko se sve iživljava na društvenim mrežama. Dobro je samo to, što se njihova podrška naroda može iskazati samo u promilima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set