• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2020

14:24

POTPISAN UGOVOR O REGENERACIJI BUNARA NA IZVORIŠTU VIĆ BARE U OBRENOVCU Vesić: Grad Beograd obezbedio 750.000 evra

Vesti

POTPISAN UGOVOR O REGENERACIJI BUNARA NA IZVORIŠTU VIĆ BARE U OBRENOVCU Vesić: Grad Beograd obezbedio 750.000 evra

Podeli vest

Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na regeneraciji bunara na izvorištu Vić bare u Obrenovcu potpisali su danas predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i nemačke kompanije "PST Bohr", koja posluje u glavnom gradu Srbije.

Potpisivanju ugovora u obrenovačkoj fabrici vode "Zabrežje" prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je rekao da je insistirao da se ugovor potpiše baš u Obrenovcu, jer je, kako je podsetio, obećano da će sva sela na teritoriji te opštine do 2024. godine biti snadbevena pijaćom vodom.

Naveo je da je ostalo da se vodom snadbe nekoliko sela, a da bi se to uradilo neophodna je regeneracija reni bunara na izvorištu Vić bare.

"Bez regeneracije tog reni bunara, nećemo moći da ispunimo obećanje koje smo dali građanima. Zato sam srećan što smo danas potpisali ugovor s jednom renomiranom nemačkom kompanijom koja taj posao radi odlično. Rok je 180 dana i ukupno smo, kao Grad Beograd, obezbedili 750.000 evra kako bi ovaj posao bio urađen", rekao je Vesić.

Foto: Informer

Bunar je, podsetio je, izgrađen 1993. godine i nikada nije završen onako kako treba, jer je dubok oko 90 metara, a trebalo je da bude dubok 180 metara.

"Samim tim nikada nije obezbeđivao dovoljno vode koliko je bilo potrebno za snadbevanje. Zato smo, u dogovoru sa opštinom Obrenovac, doneli odluku da prvo uradimo bunar, a da potom završimo i snadbemo vodom svaku kuću na teritoriji te opštine", rekao je Vesić.

Između ostalog, podsetio je da je Grad Beograd u prethodnom periodu izvršio revitalizaciju pet reni bunara, od čega je jedan takođe bio u Obrenovcu.

Foto: Informer

Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na regeneraciji bunara na izvorištu Vić bare potpisali su direktorka Direkcije za građevinsko zemljiste i izgradnju Beograda Dušica Anđelković i direktor kompanije "PST Bohr" Peter Miler.

Miler je rekao da su 2017. godine završili svoj prvi projekat u Obrenovcu koji se, kaže, takođe odnosio na jedan bunar.

"Ovo je drugi projekat i nadam se da će biti uspešan kao što je bio prvi. Ako to bude tako, to će biti veoma važno za ovaj region i bićemo veoma srećni i zadovoljni", dodao je Miler.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set