• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ž. I.

13.07.2020

10:14

KESAMA PUNIM SMEĆA PROTIV SMRADA IZ KAFILERIJE! Zrenjanici se dosetili kako da ukažu na svoju muku!

Vesti

KESAMA PUNIM SMEĆA PROTIV SMRADA IZ KAFILERIJE! Zrenjanici se dosetili kako da ukažu na svoju muku!

Podeli vest

Grupa Zrenjaninaca, uglavnom stanovnika zrenjaninskih naselja Ruža Šulman , 4. jul, Lesnina, Šećerana I Berbersko, na originalan način krenula je u borbu protiv neprijatnih mirisa koji se svakodnevno šire iz kruga kompanije "Perkon" na periferiji Zrenjanina, na Beogradskom putu

Grupa nezadovoljnih Zrenjaninaca, koja je iz dana u dan sve brojnija, svakodnevno baca kese sa smećem u dvorište "Perkona", koji godinama unazad, naročito leti, kada su temperature visoke, zagađuje vazduh neprijatnim mirisima, uprkos brojnim pritužbama, peticijama i krivičnim prijavama, koje su pojedinci i razna udruženja, podnosili u znak protesta.

- Ovo je potez očajnika, mnogobrojne porodice, pa i moja, osuđene su da trpe i udišu smrad, koji je toliko neprijatan da ne dozvoljava da se spava, diše, a traje već 15 godina  - kaže Vladimir Dragić, jedan iz grupe nezadovoljnih Zrenjaninaca.

Prerada nemetalnih otpadaka

Fabrika "Perkon" bavi se preradom nemetalnih otpadaka i ostataka i proizvodnjom mesno-koštanog brašna i tehničke masti.

Više od tri stotine prijava građana komunalnim inspekcijama kao i inspektorima zaštite životne sredine, registrovano je u poslednjih par meseci, uz pomenute krivične prijave, brojne predloge za  zabranu rada, proteste, peticije, apele, molbe, žalbe, ali sve pomenuto ostalo je bez efekta, uz odgovor kafilerije u Zrenjaninu, da i pored zabrane rada i presude, kompanija i dalje radi, uz podnetu žalbu  Apelacionom sudu, na presudu o prestanku rada, a neprijatni mirisi nisu dokazani, nego su  plod subjektivnog osećaja par desetina građana.

Nezadovoljni ovakvim razvojem događaja, Zrenjaninci su najavili su novu peticiju.

- Kese sa smećem koje bacamo, simbol su našeg otpora, a da smo sve brojnija familija, vidi se iz dana u dan.I nr mora svako da ide, pozovite, ponećemo i baciti i Vaše smeće preko zida ove fabrike, najvećeg zagađivača vazduha u prelepom Zrenjaninu - poručuju nezadovoljni građani.

- Ovo činimo da Vašim radnicima natovaramo još prljavog posla, ne da zagađujemo dodatno svoj grad koji volimo, već da na smeće koje nas 15 godina terate da udišemo, odgovorimo smećem.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set