• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

17.07.2020

15:00

BROJ ZARAŽENIH SE POVEĆAVA KAO REZULTAT PROTESTA! Lončar saopštio najnovije podatke: REKORDAN BROJ TESTIRANIH, 392 NOVA SLUČAJA, 10 OSOBA PREMINULO! (VIDEO)

Vesti

BROJ ZARAŽENIH SE POVEĆAVA KAO REZULTAT PROTESTA! Lončar saopštio najnovije podatke: REKORDAN BROJ TESTIRANIH, 392 NOVA SLUČAJA, 10 OSOBA PREMINULO! (VIDEO)

Podeli vest

U Republici Srbiji je do 15 časova 17. jula 2020. godine registrovano ukupno 20.109 potvrđenih slučajeva kovid-19. Od poslednjeg izveštaja testiran je do sada najveći broj uzoraka, čak 9.910, od kojih su 392 pozitivna. Preminulo je deset osoba, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za medije Kriznog štaba

 

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 534.488 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

Na respiratorima su trenutno 184 pacijenta.

 

U poslednja 24 časa preminulo je 10 osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 452.

- Broj zaraženih se povećava i kao rezultat protesta. Sigurno još dan ili dva imaćemo povećanje broja zaraženih posebno u Beogradu i Novom Sadu iz tog razloga - naglasio je Lončar.

Lončar: Zaraženo 649 zdravstvenih radnika

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je danas da je 649 zdravstvenih radnika pozitivno na virus korona.

Od tog broja, 56 njih je hospitalizovano, dok su ostali u samoizolaciji, rekao je Lončar na pres konferenciji.

On je dodao da je u kovid ambulantama juče pregledano 2.798 osoba, uz 130 njih u toku noći.

Na infektivnoj klinici pregledano je 246 osoba, a 62 pacijenta su ostala na bolničkom lečenju, naveo je Lončar.

Foto: printscreen

Doktorka Kisić Tepavčević odgovaala je na pitanje novinara na osnovu kojih testova se u Srbiji postavlja dijagnoza.

- Kada su u pitanju testovi, zlatni standard dijagnostički jeste PCR. Serološki testovi su samo orijentaciona trijaža. Nikome se ne postavlja i ne sme da se postavi dijagnoza samo na osnovu serološkog testiranja. PCR test može da se radi tri do pet dana od izloženosti virusu. Kada je u pitanju serološki, za njega je potrebno nedelju dana. Ovi rezultati koje mi saopštavamo su na osnovu PCR testova - objasnila je doktorka Kisić Tepavčević.

Da li će publike biti na utakmicama,zavisi od epidemiološke situacije

U zavisnosti od epidemiološke situacije zavisiće da li će za dve nedelje, kada počne sezona fudbalskih utakmica, biti dozvoljena okupljanja na tribinama, izjavila je doktorka Kisić Tepavčević.

- Epidemiološka situacija se menja vrlo brzo, tako da bilo kakve odluke u vezi sa preventivnim merama ne možemo da donosimo nekoliko nedelja unapred, ali u svakom slučaju zavisiće od epidemiološke situacije neposredno pred te manifestacije - rekla je Kisić odgovarajući na pitanje novinara.

Kaže da će se doneti odluka koja u tom trenutku bude najoptimalnija za sve građane.



Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SVETSKA BANDA

pre 3 godine

To ti je stručni nalaz da je povećan broj zaraženih zbog protesta u Beogradu i Novom Sadu.Kako te nije sramota da lupaš gluposti jesu li ti svi dali izjavu da su bili na protestima NISU i zato što lažete da stvarate paniku u cilju masovne vakcinacije; kada dođe vreme a doći će brzo svi ćete odgovarati koji učestvujete u zaveri i podizanja panike .Živi dotle bili pa se uverili ,pobeći sigurno nigde nećete a tu u krdu mafije biće i novinari pa da vidimo ko zbog čega će za početak biti zatvoren u svinjac kojem i pripadaju.Napravićemo mi naš kovid centar pa ćemo videti od čega ćete vi oboljevati korisne budale u svim segmentima društva!.

Nebojša

pre 3 godine

Prvo, strasno je da se ne uradi obdukcija da bi se videlo sta se desava kao i da bi se uzeli uzorci za analizu. Kruze Viber poruke i po portalima tekstovi da je u Italiji radjena obdukcija nekih pacijenata i da su utvrdili da dolazi do zgrusnjavanja krvi i da je lek jednostavan aspirin. To sto neki africki gej ekonomista vodi SZO je skandal, programer nam prica o vakcinama poput Gejtsa. Da li biste pristali onda da vam ja pricam o operacijama srca i da ih ja uradim kao diolomirani inzenjer elektrotehnike i magistar ekonomskih nauka. Naravno da ne a niti bih ja pristao na to bez obzira kakav bi mi novac bio ponudjen. Ako Gejts pravi viruse i programe i svake godine morate da kupite update antivirusa i programa kako ne bi bili inisteni, za ocekivati je da tako uradi i sa vakcinom, jer virus ima 30.000 slova za razliku od bakterija koje imaju milion ili milione. Jasno je kao dan da su isprogramirali i kreirali ovaj virus i da zele vakcinama da stave zig zveri na ljude i da ih potpjno drze pod kontrolom a zato su i krenuli sa slanjem 40.000 satelita a prvu turu smo nedavno gledali na nebu iznad Srbije o cemu su svi mediji pisali. Da li znate ko je kreirao i sprovodio eugeniku? Hitler. A danas je ona cak progurana u UN. Krajnje vreme je da se urade obdukcije i da nasa pamet i strucnjavi nadju i predloze resenje a ne da nam ga Bil Gejts i nacisti poturaju.

TENDER

pre 3 godine

Pitajte vi ministra Lončara gde završavaju brisevi uzetih na testiranju za navodni kovid19 ? kome se predaju DNK brisevi i ko je odobrio da se to radi ?????.

MINISTAR LONČAR POTVRDIO: Od ponedeljka privremena kovid bolnica u ArenI!
Društvo

MINISTAR LONČAR POTVRDIO: Od ponedeljka privremena kovid bolnica u ArenI!

Od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biće otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u kovid sistem i biće ponovo kovid bolnica, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar

04.07.2020

11:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set