• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.08.2020

14:25

NAJNOVIJI PODACI Evo kakva je situacija širom Srbije

Vesti

NAJNOVIJI PODACI Evo kakva je situacija širom Srbije

Podeli vest

Korona se još ne predaje širom Srbije.

Valjevo

U poslednja 24 časa u Valjevu, kod još 26 osobe, laboratorijski je potvrđen virus korona , a u Opštoj bolnici u tom gradu hospitalizovano je 85 pacijenata od čega je kod 44 potvrđen virus, a ostali su suspektni i imaju simptome virusa Covid 19.

Kako je saopštio Štab za vanredne situacije, u kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledano je 140 osoba sa respiratornim infekcijama i uzeto 75 briseva, dok je u prijemno urgentnom centru Opšte bolnice pregledano 20 sumnjivih i verovatnih slučajeva,od kojih je sedam primljeno na hospitalizaciju i uzeto 16 briseva.



Od početka epidemije izlečeno je 540 osoba, u drugom piku 364, dok je samo u avgustu izlečeno 150.


U poslednja 24 časa, u ostalim opštinama Kolubarskog okruga laboratorijski je potvrđeno 11 novoobolelih osoba, u Lajkovcu i Mionici po tri, u Ljigu četiri i u Osečini jedna.

Mačvanski okrug

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno Šabac, na teritoriji Mačvanskog okruga registrovano je 22 novozaraženih virusom korona, od čega najviše u Krupnju - sedam.

Kada su u pitanju ostale opštine tog okruga, u Šabcu su registrovana četiri novozaražena, u Loznici pet, Bogatiću dva, Koceljevi jedan i Malom Zvorniku tri.

Od početka epidemije u Mačvanskom okrugu ukupno je registrovano 3.029 pozitivnih na virus korona od 14.091 testiranih uzoraka, navedeno je na službenoj Fejsbuk stranici Z ZJZ Šabac.

Najviše pozitivnih na virus Covid 19 od početka epidemije registrovano je u Šapcu - 1.909, zatim u Loznici 613, Bogatiću 156, Koceljevi 97, Vladimircima 72, Krupnju 64, Malom Zvorniku 61 i Ljuboviji 57.

Kako navode, trenutno je aktivno obolelih 1.429 osoba.

Subotica

Prema najnovijem izveštaju Opšte bolnice u Subotici, u toj zdravstvenoj ustanovi trenutno je u kovid delu hospitalitzovano 86 pacijenata, od kojih su šest u jedinici intenzivne nege, a četiri na respiratorima.

U poslednja 24 časa u kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je ukupno 32 pregleda, a tri pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju.

Foto: Marko Đoković

 



Na dalje kućno lečenje i izolaciju otpušteno je iz bolnice osam pacijenata.

Kako se navodi u izveštaju, među zdravstvenim radnicima nije bilo novih potvrđenih kovid slučajeva.

Jablanički okrug

Na teritoriji Jablaničkog okruga, od 104 testiranih uzoraka na virus korona, pozitivno je 15, od toga najviše u Leskovcu - 11, podaci su Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

U Vlasotincu su zabeležena dva nova slučaja, a po jedan u Lebanu i Crnoj Travi, dok u Medveđi i Bojniku nema novoregistrovanih pozitivnih na virus korona.

Najviše testiranih uzoraka je iz Leskovca - 79, a ostalih 25 testiranih je iz drugih opština Jablaničkog okruga.

Kako navode iz Zavoda, a prenose Južnevesti, struktura 15 novoobolelih je takva da je šest osoba iz kategorije zaposlenih, dve osobe su nezaposlene i sedam je penzionera.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu od virusa korona obolelo je ukupno 1.507 osoba, najviše u Leskovcu - 1.197.

U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo ukupno 149, Lebanu 78, Bojniku 33, Medveđi 44 i Crnoj Travi šest.

Za Jablanički okrug čekaju rezultati za još 283 testiranih u Zavodu za javno zdravlje i Opštoj bolnici u Leskovcu.

Užice

U užičkoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 165 pacijenata pozitvnih i suspektnih na kovid-19, rekla je danas direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević.

Ona je za Tanjug navela i da se na intezivnoj nezi nalazi 18 pacijenata, od kojih je 11 na respiratoru, dok je juče u užičkoj bolnici bilo dvoje pacijenata na respiratoru.

U privremenoj kovid bolnici u Krčagovu trenutno se oporavljaju 44 pacijenta, a u specijalnoj bolnici "Čigota" smešteno je 13 pacijenata, sa lakšom kliničkom slikom.

Užice ima najveći broj obolelih od kovida-19 u čitavom Zlatiborskom okrugu, ukupno 769, od kojih je preminulo 12 pacijenata, pokazuju podaci užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Vranje

U kovid bolnicama u okviru Zdravstvenog centra u Vranju su 92 pacijenta, od čega kovid pozitivnih 38.

Među hospitalizovanima nema dece, prenosi RTS i dodaje da je jedan pacijent transportovan u Niš, a dva u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Surdulici.

Iz gradskog štaba za vanredne situacije saopštavaju da su tokom jučerašnjeg dana, u vranjskoj kovid ambulanti obavljena 164 pregleda, od čega prvih pregleda 39, a kontrolnih 125.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set