• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

12.08.2020

17:45

LJUDI, ŠTA TO RADITE? Ispred pošte u selu u Srbiji pozajmljivali maske jedni drugima

Vesti

LJUDI, ŠTA TO RADITE? Ispred pošte u selu u Srbiji pozajmljivali maske jedni drugima

Podeli vest

Žitelji Sivca, najvećeg vojvođanskog sela, uglavnom poštuju preporuku o nošenju maski za lice u odbrani od virusa korona, ali se ovih dana dogodio neobičan slučaj korišćenja te zaštite, sa opasnošću da pogoduje širenju infekcije.

Na to je ukazao veb-dizajner Jožef Kurucić, koji je u redu ispred seoske Pošte svedočio - pozajmljivanju maske!

- Stajao je neki momak iza mene, koji nije imao masku, bez koje se ne može ući u Poštu. Iza njega je bio stariji čovek, propisno zamaskiran. Momak je uzeo masku od čiče, stavio je na usta i nos i ušao u Poštu, a kad je izašao, vratio je masku vlasniku, koju je ovaj ponovo namestio na lice i otišao do šaltera - ispričao je Kurucić.

On je ovo iskustvo podelio s prijateljima na Fejsbuku, uz opasku: "Dobro došli u Sivac!"

Foto: Printskrin Youtube

Usledila su zgražavanja, ali je bilo i drugačijih komentara, poput onog da su Sivčani uvek bili spremni da pomognu drugom u nevolji.

Kurucić je posle toga zapazio još jednu atipičnu upotrebu zaštitne maske, ovog puta u autobusu. Napravio je snimak čoveka, koji kupuje kartu od šofera, a iznad njih je istaknuto obaveštenje da su putnici u obavezi da nose zaštitne maske u vozilima javnog prevoza. Čovek je nosio masku, ali - oko lakta!

Dve žrtve u selu

Sivac je u prvom talasu pandemije kovida 19 imao četvoro zaraženih, od kojih se polovina oporavila u Klinici za infektivne bolesti, a drugo dvoje u improvizovanoj bolnici na Novosadskom sajmu. Sad nema podataka o broju zaraženih u selu, ali se pouzdano zna da su u drugom piku epidemije umrla dvojica Sivčana, od 61 i 63 godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 3 godine

To je direktna posledica propagande da je insistiranje na nošenju maske ustvari Vučićevo iživljavanje i da su one nepotrebne. Moja žena je danas bila prinuđena da izađe iz reda u banci jer ju je neka ženetina 15 minuta saletala i unosila joj se u lice, maltretirala je, pričala da su maske razlog širenja zaraze a sve zbog toga što moja žena nosi masku. Svet je prepun LUDAKA i IDIOTA koji slušaju kojekoga a kad nagrabuse kriva im je država.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set