• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

15.08.2020

21:00

Ovogodišnje “Licedersko srce” na on-lajnu – Učestvuje 15 zemalja!

Vesti

Ovogodišnje “Licedersko srce” na on-lajnu – Učestvuje 15 zemalja!

Podeli vest

Međunarodni dečiji festival folklora “Licidersko srce”, koji se svake godine održava u Užicu u organizaciji Udruženja “Era”, zbog pandemije virusa korona, po prvi put od osnivanja neće biti skupa dece, već će biti održan on-lajn

- U želji da ni u godini pandemije verusa korona, kad su otkazane ili na neodređeno vreme odgođene skoro sve manifestacije i javni skupovi u Srbiji i svetu, ostvarimo neprekidno trajanje jednog od najdražih festivala u ovom delu sveta – odlučili smo da naš festival održimo u on-lajn obliku. Festival će trajati od 15. do 17. avgusta, od 20 časova pa oko 90 minuta preko našeg jutjub kanala, naše FB stranice i drugih medija – najavila je Ivana Cvetković iz organizacionog odbora. Iako u ovim uslovima učešće će uzeti 15 zemalja sveta.

Foto: Z.G.

- Na online Liciderskom srcu učestvuju ansambli iz 15 zemalja sveta (Meksika, Kolumbije, Perua, Egipta, Turske, Francuske, Belorusije, Bugarske, Italije, Poljske, Slovenije, Nemačke, Moldavije, Bosne i Hercegovine – Republike Srpske i Srbije), koji će prvo dati video poruku prijateljstva i podrške festivalu i nakon toga prikazati svoj folklorni igrački program – dodala je Ivana i dodala da će Festival biti organizovan dvojezično, na srpskom i engleskom jeziku.

Foto: Z.G.

Udruženje “Era” od 2009. godine organizuje Međunarodni dečiji festival folklora “Licidersko srce” i vrlo brzo ovaj festival je postao jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u Evropi, a svakako najveća u Srbiji. Već pet godina je na listi CIOFF-a (Svetske organizacije folklornih festivala i folklorne umetnosti).

Foto: Z.G.

Festival je svih prethodnih godina programski trajao od 15. do 19. avgusta. Centralna manifestacija je bila na gradskom trgu u Užicu, a festivalski programi su se paralelno odvijali i na Zlatiboru  i  u Višegradu (Republika Srpska, BiH). Do sada je učestvovalo oko 8.500 dece i mladih iz 40 država sveta sa 5 kontinenata.

Foto: Z.G.

Predsednik Republike Srbije je u prethodnih pet godina bio pokrovitelj manifestacije, a tu je i podrška Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set