• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.08.2020

19:39

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Stiže nam olujno nevreme, a tek onda NAM SLEDI VELIKI ŠOK!

Vesti

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Stiže nam olujno nevreme, a tek onda NAM SLEDI VELIKI ŠOK!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na pljuskove i grad

Tokom popodneva u južnim i zapadnim predelima zemlje kratkotrajni pljuskovi i grmljavine.

RHMZ upozorava da se u utorak i sredu lokalno očekuju vremenske nepogode sa velikom količinom padavina za kratak period, u zoni pljuska i sa kratkotrajno jakim i olujnim vetrom, a u utorak i sa lokalnom pojavom grada.

I meteorolog Đorđe Đurić je na svom Fejsbuk nalogu objavio prognozu za naredne dane, upozorivši da nam ponovo stižu grmljavinske oluje, lokalno grad i obilni pljuskovi.

Foto: Printskrin atvbl.com

On navodi i da će nam poslednja dekada avgusta doneće tropski talas.

- U Srbiji u utorak još toplije. Maksimalna temperatura biće do 33°C. Pre podne očekuje se sunčano. Sredinom dana i posle podne biće nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz mogućnost i grmljavinskih oluja i nepogoda. Krajem dana i tokom večeri iz oblasti Bosne i Hrvatske očekuje se jači oblačni sistem sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz pojavu grada, obilnijih pljuskova i olujnog vetra. Očekuje se da padne od 10 do 30 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 50 mm, a na pojedinim lokacijama može doći do lokalnih poplava i to ne zbog izlivanja reka, već zbog nemogućnosti da odvodni sistemi prihvate ogromnu količinu kiše u veoma kratkom vremenskom intervalu - naveo je on.

U sredu promenljivo oblačno i nešto svežije, ali sparno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuje pojava kratkotrajnih grmljavinskih nepogoda. Maksimalna temperaura biće od 25 do 30°C.

Foto: RHMZ

U četvrtak stabilizacija vremena. Biće suvo i toplije, temperatura oko 30°C.

Od petka sunčano i toplije, a za vikend i tropski toplo, uz temperature ponegde i preko 35°C.

Priliv vrele vazdušne mase sa severa Afrike biće dodatno uslovljen snažnom ciklonskom aktivnošću iznad severnog Atlantika, jer će se ostaci tropskog ciklona spojiti sa niskim pritiskom iznad Islanda i ova snažna oluja doneće ekstremne obilne padavine i orkanske vetrove Britanskim ostrvima, a našem području snažno južno srujanje i veoma visoke temperature.

Poslednja nedelja avgusta proteći će u znaku pravog letnjeg vremena i temperatura od 30 do 35°C


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set