• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2020

12:25

SRPSKI VOJNICI RAME UZ RAME SA NAJELITNIJIMA! Vojska Srbije oprema se po najvišim svetskim standardima! (FOTO)

Vesti

SRPSKI VOJNICI RAME UZ RAME SA NAJELITNIJIMA! Vojska Srbije oprema se po najvišim svetskim standardima! (FOTO)

Podeli vest

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije s pažnjom prate situaciju u svetu i u skladu sa savremenim izazovima i razvojem novih sredstava naoružanja i vojne opreme, pripadnici Vojske Srbije opremaju se po najvišim svetskim standardima kako bi mogli da odgovore na zadatke koji se pred njih postave, saopštilo je Ministarstvo odbrane

U skladu s tim, kako se navodi, u Vojsci Srbije realizuju se projekti opremanja jedinica po projektima “1500” i “1500+”.

VAŽAN SEGMENT U KULTURI SEĆANJA NACIJE! Vulin čestitao Dan Vojnog Muzeja!

(FOTO) SVAKO MOŽE DA NAPREDUJE DO NAJZNAČAJNIJIH DUŽNOSTI I NAJVIŠIH ČINOVA! Vulin: Ulažemo u razvoj podoficira, oni su kičma svake vojske!

Projekat “1500” odnosi se na opremanje naših specijalnih, izviđačkih i jedinica Vojne policije najsavremenijim naoružanjem i opremom za realizaciju najsloženijih zadataka u odbrani Srbije.

Ovim projektom jedinice Vojske Srbije opremljene su automatskim puškama sa optičkim nišanom, refleksnim nišanom sa uveličavajućom optikom i pratećom opremom, puškomitraljezima i pištoljima, termovizijskim multifunkcijskim dvogledima.

Takođe, opremljene su i ručnim dnevno-noćnim laserskim daljinomerima, pasivnim noćnim nišanskim spravama, pasivnim dvogledima, smučarskom, veračkom i ronilačkom opremom i ronilačkim gumenim čamcima.

Projekat “1500+” je nastavak opremanja jedinica Vojske Srbije najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom iz domaćeg razvoja i proizvodnje.

Opremanje se realizuje novom generacijom zaštitne balističke opreme, modularnom automatskom puškom M17 u novom kalibru 6,5/7,62 mm s novim nišanskim sistemom (optičkim i refleksnim nišanima), novim snajperskim puškama, dnevno-noćnim osmatračkim uređajima, besposadnom platformom “Mali Miloš”, oklopnim transporterima “Lazar 3”, oklopnim vozilima točkašima 4x4 i 6x6 domaće proizvodnje, kao i drugim terenskim vozilima domaće proizvodnje nove generacije.

Osim navedenog, Projekat “1500+” obuhvata i set komunikaciono-informatičke opreme sa odgovarajućim softverima komandno-informacionog sistema, kao i izviđačke bespilotne vazduhoplovne platforme.

Realizacijom ovih projekata, pripadnici Vojske Srbije su znatno zaštićeniji, umnogome se povećava efikasnost streljačke vatre i mobilnosti jedinica, kao i efikasnost otkrivanja ciljeva noću, što svrstava našeg vojnika rame uz rame sa najboljim jedinicama najsnažnijih svetskih armija.

Opremanje jedinica po Projektu “1500+” naoružanjem i vojnom opremom preduzeća domaće odbrambene industrije, proizvodima naše pameti i našeg znanja, osim toga što jača operativne sposobnosti Vojske Srbije daje i snažan podsticaj privrednom razvoju naše zemlje, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MI SMO VOJNO NEUTRALNA ZEMLJA, SRBIJA SE NEĆE SVRSTAVATI NI UZ JEDAN BLOK! Vulin: Proces osavremenjavanja, obučavanja, opremanja Vojske Srbije se nastavlja
Politika

MI SMO VOJNO NEUTRALNA ZEMLJA, SRBIJA SE NEĆE SVRSTAVATI NI UZ JEDAN BLOK! Vulin: Proces osavremenjavanja, obučavanja, opremanja Vojske Srbije se nastavlja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je izvođenju dela obuke odeljenja oklopnog borbenog vozila točkaša “Lazar-3”, sa izvršenjem bojevog gađanja novouvedenom automatskom modularnom puškom 6,5/7,62 mm koju proizvodi "Zastava oružje", u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme “Nikinci”

02.08.2020

11:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set