• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2020

08:09

DANAS JE CRVENO SLOVO, SLAVIMO MALU GOSPOJINU! Ovo je važan dan za žene, evo šta NIKAKO NE SME DA SE RADI!

Vesti

DANAS JE CRVENO SLOVO, SLAVIMO MALU GOSPOJINU! Ovo je važan dan za žene, evo šta NIKAKO NE SME DA SE RADI!

Podeli vest

Vernici Srpske pravoslavne crkve danas obeležavaju praznik posvećen rođenju Presvete Bogorodice, jedan od najvećih ženskih praznika

Pravoslavni vernici danas slave dolazak na svet Presvete Bogoridice, jedan od najvećih crkvenih praznika koji posebno slave žene. U narodu se praznuje pod nazivom Mala Gospojina, Mala Gospođa, ili Mala Bogorodica.

HTELI SU DA BOMBARDUJU OSTROG, A ONDA SE DOGODILO NEŠTO JEZIVO! Od nekud je doletela granata i ubila one koji su...

Presveta Bogorodica je rođena u Nazaretu, od ostarelih i pravednih roditelja Joakima i Ane. Po ocu i njegovim precima, bila je od carskog roda Davidovog, a po majci i njenim precima, od roda prvosvešteničkog.

NOVO ČUDO U MANASTIRU TUMANE! Roditelji iz Subotice izgubili bebu 11. juna - DVE GODINE KASNIJE taj datum im je DONEO SREĆU!

Joakim i Ana dugo nisu mogli da imaju dece, ali im je Bog uslišio molitve i pod stare dane podario ćerku.

Foto: www.spc.rs

ŽENA IZ VLASOTINCA UMRLA I VASKRSLA UZ POMOĆ SVETOG ULJA! U manastiru kod Leskovca se DEŠAVAJU ČUDA!

Dali su joj ime Marija i zavetovali se da će ona služiti Gospodu. Deva Marija, plod molitvi svojih roditelja, odvedena je u hram kada je imala tri godine, sa 14 godina se vratila u Nazaret gde joj je, kako uči hrišćanstvo, saopštena blagovest da će roditi Sina Božijeg.

NAJMISTERIOZNJIJI SRPSKI MANASTIR! Dve FRESKE niko ne ume da objasni - SVI SE KRSTE OD ČUDA kada ih pogledaju!

Na ikoni se događaj rođenja Svete Djeve Marije predstavlja tako da majka Ana leži na postelji, novorođena Marija u kolevci, a okruženi su mnogim srodnicima.

Verovanja na Malu Gospojinu

Jesenje svadbe počinjale su od Male Gospojine. U privrednom životu, Mala Gospojina je označavala vreme kada se počinjalo sa oranjem i setvom ozimnih useva. U to vreme, priređivane su i razne stočarske svečanosti.

SRBI MASOVNO HRLE U MANASTIR KOD KRUŠEVCA! U njemu živi samo monah Jakov, a zbog onoga što ČUVA I NEGUJE, svi se vraćaju na ovo SVETO MESTO!

Veruje se da će jesen i zima biti blagi, bez mnogo hladnih dana, ako na taj praznik bude vedro bez oblaka i ako se vidi sunce veći deo dana.

Foto: www.spc.rs

Na Malu Gospojinu, isto kao i na Veliku Gospojinu, prema narodnom verovanju, postoje i određene zabrane.

ČUDA SU MOGUĆA! Informer u MANASTIRU TUMANE, mestu gde vlada POTPUNI MIR - Nemi progovraju, ljudi bez poroda dobijaju decu, a BOLESNI OD RAKA KROZ MOLITVU POBIJAJU DIJAGNOZE!

 

Žene tako ne bi trebalo da spremaju kuću, peru veš i obavljaju druge slične poslove.

MANASTIR U SRBIJI U KOJEM SU "SUZE MONAHA" LEKOVITE! Voda iz izvora pokraj svetinje kaplje SAMO JEDNOM GODIŠNJE

 

Postoji verovanje da na Malu Gospojinu ništa ne treba raditi od poslova koji se rade rukama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Postoji verovanje da na Malu Gospojinu ništa ne treba raditi od poslova koji se rade rukama. Дакле: данас од тренутка кад православке прочитају тај текст, оне до поноћи неће куцкати по тастаури.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set