• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Veljković

29.09.2020

13:01

PRIČA O JEDNOM USPEHU: Kompanija iz Drmna svake godine sve uspešnija, SVRSTANA JE MEĐU 100 NAJBOLJIH!

Vesti

PRIČA O JEDNOM USPEHU: Kompanija iz Drmna svake godine sve uspešnija, SVRSTANA JE MEĐU 100 NAJBOLJIH!

Podeli vest

Privredno društvo za geološka istraživanja i projektovanje „Georad“ iz Drmna, očekuje da tekuću godinu završi sa još uspešnijim rezultatima nego u 2019. godini.

Prema rečima direktora ovog društva, dr Miodraga Stepanovića, takva očekivanja baziraju se na već sklopljenim poslovnim ugovorima.

„Prošle godine imali smo bruto dobit od 70 miliona dinara, i ove godine, i pored pandemije, očekujemo za 10 odsto veću dobit od prošle, pa možemo da tvrdimo da, od 2004. godine, od kada „Georad“ posluje samostalno, poslednje tri godine su bile najuspešnije – rekao je direktor i naglasio da da su prošle godine APR i agencije analizom bonitata PD“Georad“ firme na čijem je čelu, na osnovu ukupnih prihoda i iskazane dobiti među Privredim društvima sličnih poslovnih struktura kao što je Georad, svrstali među sto najuspešnijig preduzeća u Srbiji, našta je izuzetno
ponosan.

Foto: M.V.

 

Osim što postižu sve bolje poslovne rezultate, u „Georadu“ dosta i investiraju, ulažu u kupovinu bušećih garnitura i građevinskih mašina. Osim toga, ulažu i u obrazovanje svojih kadrova, preko doškolovavanja i seminara, što se pozitivno odražava i na uspeh preduzeća. U „Georadu“ radi 400 zaposlenih, od kojih je veliki broj diplomiranih inženjera geologije. Ima devet samostalnih službi, tehničkog direktora, dva pomoćnika direktora i prateće službe. Ima i Skupštinu koja broji tri člana i koju postavlja i razrešava Vlada Srbije.

Radnici „Georada“ rade na površinskim kopovima u Kostolcu i Obrenovcu, ali obavljaju poslove i za treća lica. Menandžment preduzeća neprestano radi na podizanju nivoa kvaliteta njihove socijalne i zdravstvene zaštite. „Za svako novorođeno dete isplaćujemo 95.000 dinara, stipendiramo decu zaposlenih od osnovne škole do fakulteta, dodeljujemo jubilarne nagrade, najviša ide do 380.000 za 40 godina rada, dajemo i zajmove preko Sindikata“, kazao je direktor.

Prosečna zarada u ovom privrednom društvu trenutno iznosi 65.531 dinar. „Georad“ je osnovan sedamdesetih godina prošlog veka, u sastavu IEK Kostolac, a kao samostalno pravno lice postoji od 2004. godine.

Foto: M.V.

 

Njegov osnivač je Vlada Srbije, a najveći investitor EPS. „Ovako dobre poslovne rezultate ne bismo imali da nije stabilne finansijske i političke stabilnosti države koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, neprikosnoveni politički autoritet. Osim predsedniku Republike i Vladi Srbije, zahvalni smo i EPS-u, na čelu sa direktorom Miloradom Grčićem, jer bez njihove pomoći ne bismo uspešno poslovali – zaključuje Stepanović.

Zaštita na radu

Radnici „Georada“ rade u sve tri smene i njihova radna mesta su rizična. Međutim, zahvaljujući
odličnom sprovođenju zaštite na radu, za poslednje tri godine bile su samo tri lakše povrede.

Donacije

Kao društveno odgovorna firma, „Georad“ pomaže i širu zajednicu. Opštoj bolnici u Požarevcu
donirali su dva milioan dinara, a po milion dinara Institutu za onkologiju i radiologiju i „Torlak“.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zaza

pre 3 godine

Kažu za ovog mladića da nema dušu i da je puno radnika otpustio bez razloga i ostavio ih da jedva preživljavaju sa svojim porodicama. Lepo što se bavi humanitarnim radom, ali grehovi se ne peru na onkologiji.

Istraživanje portala Infostud! NIS – najpoželjniji poslodavac u Srbiji
Srbija

Istraživanje portala Infostud! NIS – najpoželjniji poslodavac u Srbiji

Кompanija NIS je najpoželjniji poslodavac u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sproveo specijalizovani portal Poslovi.infostud.com. Proglašenje pobednika organizovano je danas na vebinaru ovog vodećeg sajta za zapošljavanje u Srbiji na kome su učestvovali predstavnici kompanija učesnica istraživanja

09.09.2020

17:07

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set