• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

15.10.2020

13:48

ANDRIJANA VOLI SRBIJU I DOBIJA NAGRADE: Talentovana devojčica literarnim radom oduševila žiri, EVO NJENIH REČI

Vesti

ANDRIJANA VOLI SRBIJU I DOBIJA NAGRADE: Talentovana devojčica literarnim radom oduševila žiri, EVO NJENIH REČI

Podeli vest

Tradicionalna manifestacija „Dečija nedelja“, održana je prethodne sedmice širom Srbije pod sloganom „Podeljena sreća dva puta je veća“

Na ceremoniji povodom zatvaranja Dečije nedelje, koja je upriličena u  Palati Srbija prisustvovao je i predsednik države Aleksandar Vučić.

Čast da prisustvuje ovako značajnom događaju pripala je i dvanaestogodišnjoj Adrijani Janković iz Gornje Trnave. Ova devojčica osvojila je vredne nagrade, jer je njen literarni rad na konkursu „Zašto volim Srbiju“ svrstan među 20 najboljih.

„Bilo je oko 300 učesnika iz cele Srbije, ona je u prvih 20. Bili smo u Palati Srbije na dodeli nagrada. Za nju je to veliki uspeh, motivacija za dalje da nastavi da piše i beleži uspehe. Ja i supruga smo presrećni i veoma ponosni“, kaže za TopPres Adrijanin otac Željko Janković.

Adrijana je učenica Osnovne škole „Milutin Jelenić“ iz Gornje Trnave, odličan je đak. U svom sastavu koji joj je doneo nagrade ističe da je nekada teško objasniti zašto nešto volimo, ipak ova nadarena devojčica kaže da je Srbija jedinstvena zemlja koja odiše skromnošću i prirodnim lepotama.

Foto: Toppress

 

Srbija je zemlja u kojoj  je sve drago, kao da se stalno smeju Sunce i oblaci, baš kao i ljudi, bez obzira na teške trenutke. Srećna sam jer živim u zemlji u kojoj se ljudi raduju životu i svakom novom danu i ne daju da ih išta poremeti“, napisala je između ostalog u sastavu Adrijana Janković.

Ona je još napisala, da snaga Srbije leži u jedinstvenoj prirodi i stanovnicima koji se nikada ne predaju, već se bore za ono što žele da svima bude dobro.

„Bogata istorija i tradicija nas čine posebnim, dok običaji predstavljaju zanimljivost koja se pamti i prepričava, s kolena na koleno. Volela bih da proputujem svet i upoznam druge narode i predele, ali sam sigurna da svoje mesto rođenja ne bih menjala.

Foto: Toppress

 

Verujem da ću uvek ostati verna svojoj zemlji, gde imam najbolje drugare i nastavnicu, omiljene ljubimce i omiljene kutke za igru. Zagrljaj svoje zemlje je najtopliji i ta ljubav se ne može porediti ni sa jednom drugom“, poručuje Adrijana iz Gornje Trnave u svom sastavu koji je svrstan u pobedničke.

Inače, Dečija nedelja slavi pravo dece da uživaju u detinjstvu i mladosti i to je takođe prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set