• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ucentar.rs

17.10.2020

14:40

(VIDEO) RIBARE U ČUDU UHVATILA JEZA: Ogromna zmija od skoro dva metra, zinula na ribu PA NAPALA ČUVARKU

Vesti

(VIDEO) RIBARE U ČUDU UHVATILA JEZA: Ogromna zmija od skoro dva metra, zinula na ribu PA NAPALA ČUVARKU

Podeli vest

Na jezeru Gruža dvojica ribolovaca iz kragujevačkog naselja “Šumski raj” našli su se u čudu kada su u svojoj čuvarci zatekli -zmiju!

- Počela je da guta jednu “babušku” srednje veličine i kada smo krenuli da je izvadimo jednostavno joj se glava zaglavila. Prvo smo morali da oslobodimo ribu, a posle i nju nekako da izvučemo pošto se uplela u mrežu - pričaju ribolovci koji su i dostavili ovaj snimak. Zmija je prema nihovim rečima, a vidi se i na snimku bila duga oko 1,5 metar.

Inače, u Srbiji postoji čak sedam vrsta zmija koje spadaju u grupu neotrovnica. Bezopasne su: Belouška, Ribarica, Smukulja, Smuk, Stepski smuk, Prugasti smuk i Šilac koji živi samo u Pčinjskom kraju.

– Neotrovnice se razlikuju od svojih otrovnih srodnika po tome što nemaju izraženu trouglastu glavu, oble fizionomije su i nemaju uočljiv vrat. Otrovnice zbog otrovnih žlezdi na bočnim stranama glave imaju trouglast izgled glave uz uočljiv vrat – objašnjava rukovodioc ZOOhigijene u „Veterini Beograd“ Zoran Živković.

Ako vas smuk ili ribarica i „napadnu“, ništa vam se ne može dogoditi.

Većina zmija koje se mogu sresti u Srbiji su potpuno bezopasne, Sve one mogu da plivaju i uglavnom se dobro penju po vegetaciji i po kućama. Rastu čak i do dva metra, ali su potpuno bezazlene.

Naš narod smatra da nijedna zmija neće napasti čoveka osim u samoodbrani.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set