• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

24.10.2020

10:30

(FOTO/VIDEO) SJAJAN NIZ USPEHA VELIKIH-MALIH STONOTENISERA: A niko nije verovao da će deca iz Ruskog Sela opstati u Prvoj ligi Srbije

Vesti

(FOTO/VIDEO) SJAJAN NIZ USPEHA VELIKIH-MALIH STONOTENISERA: A niko nije verovao da će deca iz Ruskog Sela opstati u Prvoj ligi Srbije

Podeli vest

STK „Čarnojević“ iz Ruskog Sela kraj Kikinde od prošle godine takmiči se su Prvoj ligi Srbije sa mladom i jedinstvenom ekipom koja je uspela da opstane među najboljima.

Novi uspeh članice kluba Bjanke Berte (14) na Sportskim igrama mladih u Sarajevu i osvojeni drugo mesto, potvrdili su da je reč o sjajnim prespektivnim mladim igračima. Podršku u svom radu dobijaju od kikindske lokalne samouprave.

Foto: V.N.

 

Da je za vrhunske rezultate bitno znanje, trud, posvećeni rad i profesionalizam, dokazali su stonoteniseri „Čarnojevića“ iz Ruskog Sela. Iako dolaze iz male sredine, veliki-mali igrači nižu zapažene rezultate.

Poslednji uspeh članice STK „Čarnojević“ Bjanke Berte koja  predstavlja reprezentaciju Srbije u mlađoj kadetskoj konkurenciji i visoka pozicioniranost svih igrača do osmog mesta na rang listama Srbije, pokazali su da jedan seoski klub ima njavažnije resurse u profesionalom radu-mlade talentovane igrače od 5 do 18 godina.

Foto: V.N.

 

- Klub postoji od 2007. godine i okuplja preko 20 registrovanih igrača, uglavnom mlađe uzrasne kategorije i svi su iz Ruskog Sela. Aktivni su i stariji, ali su na fakuktetima i tamo treniraju. Poslednji uspeh naše igračice Bjanke Berte je na Sportskim igrama mladih u Sarajevu gde je u sredu osvojila drugo mesto. To je jedan veliki uspeh, s obzirom da je u konkurenciji bilo takmičara iz čitavog regiona- kaže Igor Radić, trener i predsednik STK „Čarnojević“.

Foto: V.N.

 

Druga godina kako opstaju u Prvoj ligi Srbije zadala im je još više ciljeve i marljivo treniranje koji su jedini put ka uspešnim rezultatima.

- Prethodna godina bila je jako teška za održavanje u jakoj konkurenciji kao što su veliki klubovi poput „Crvene Zvezde“, ali opstajemo i to je najvažnije.  Prošle godine u mađarskom gradu Kiškunmajši na Međunarodnom turniru osvojili smo sve moguće medalje. Učestvovali su svi prvaci iz Austrije, Mađarske i Rumunije. Od šest igrača osvojili smo svih šest medalja-ističe Radić.

Uslovi za treniranje ruskoselskih stonotenisera su na zavidnom nivou, a u prethodnim godinama uspeli su da uštede svaki dinar za kupovinu stolova i robota za izbacivanje loptica, kako bi bili spremni  za prvenstvenu tabelu.

Foto: V.N.

 

-Planovi su nam da budemo  na sredini tabele Prve lige Srbije, da još marljivije treniramo i da, ako situacija dozvoli, upišemo što veći broj dece i dobijemo još nekoliko prvaka-navodi trener ruskoselskih stonotenisera.

Mladi stonoteniseri Danijela Molnar (14) i Branko Radić (15) već 4, odnosno 10 godina vredno treniraju i postižu zapažene uspehe.

- Počela sam da treniram stoni tenis, jer je zanimljiv i dinamičan sport i sviđa mi se što nema kontakta među igračima. Učestvovala sam na dosta turnira i osvajala medalje, a istakla bih treće mesto u Mađarskoj, kao i drag uspeh kad sam u dublu sa drugaricom iz kluba osvojila treće mesto u Novom Sadu.-kaže Danijela. Njen kolega Branko osvajao je druga i treća mesta na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Foto: V.N.

 

- Za dobre rezultate potrebno je dosta truda, zalaganja i treninga-ističe on.

Ostvareni rezultati naišli su na veliku podršku čelnih ljudi u kikindskoj lokalnoj samoupravi koji su posetili vredne igrače.

- STK „Čarnojević“ je sportski dragulj grada Kikinde i zaista mi je drago što postoje. U jednoj maloj sredini kao što je Rusko Selo okupljati ovoliki broj dece, ostvarivati vrhunske rezultate i pritom igrati u Prvoj ligi Srbije, za nekoga je san, možda i nemoguća misija.

Trener Igor Radić je vrhunski to sproveo u delo. Niko nije mogao da poveruje da će opstati u Prvoj ligi Srbije, ali ima izuzetno mladu i perspektivnu  žensku ekipu.

Foto: V.N.

 

Rezultati pokazuju izuzetan profesionalni rad ovog kluba i iImaće maksimalnu podršku Grada Kikinde-rekao je član Gradskog veća za sport i omladinu Daragan Pecarski.

U ovom klubu ima igrača od 6 godina do 80 godina, jer za stoni tenis nema pravila kada je u pitanju uzrasna kategorija za treniranje. Ipak, budućnost kluba je na mladima.

                                                                                                                                                


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set