• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

16.11.2020

17:59

U BORU PROSLAVLJEN ĐURĐIC: Bez svetkovanja i gostiju, ali s verom u srcu u bolje dane I POBEDU NAD KORONOM

Vesti

U BORU PROSLAVLJEN ĐURĐIC: Bez svetkovanja i gostiju, ali s verom u srcu u bolje dane I POBEDU NAD KORONOM

Podeli vest

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijiom, poštujući sve propisane mere zaštite, rezanjem slavskog kolača, u Sali Gradske Skupštine, obeležena je krsna slava grada Bora, Obnavljanje hrama Svetog velikomučenika Georgija, Đurđic.

Slava je obeležena skromno, bez svetkovanja i bez gostiju, iskreno nadajući se da će se već naredne godine pobedom nad ovim opakim virusom slaviti kao i svake dosadašnje, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Okupljeni u zajedničkoj molitvi, predsednik Opštine Bor , Predsednik Skupštine i sveštenstvo Hrama Svetog Georgija u Boru, obavli su čin lomljenja salvskog kolača nakon čega je gradonačelnik Milikić svim

Boranima čestitao slavu istakavši da je u ovim izazovnim vremenima veoma bitno da se svi zajedno okrenemo jedni drugima i tako pokažemo međusobno razumevanje i poštovanje.

,, Borani su uvek dosada bili dosledni i umeli da pokažu brigu i razumevanje kao i da umeju da čuvaju jedni druge kada je to najteže.

Foto: PS Bor

 

Danas kada se suočavamo sa virusom korona koji kosi ceo svet , ne samo našu zemlju i naš grad i Opštinu , u svim izazovima koje on nosi , pravo je vreme da pokazemu brigu jedni prema drugima i poštovanje koje posedujemo. Grad Bor će i nadalje nastaviti da se bavi razvojem na svim nivoima i podizanjem kvaliteta života naših sugrađana.

Na ovaj, za nas veoma bitan dan , Slavu grada Bora, moja molba upućena je svim građanima da budemo odgovorni , poštujemo sve propisane mere i time sačuvamo živote svoje i svojih najbbližih, istako je gradonačelnik Aleksandar Milikić,

Starešina Borske crkve, otac Radoje Mijović, preneo je Balgoslov i pozdrave Preosveštenstva Eposkopa Timočkog, Gospodina Iliriona, rukovodstvu Gradske uprave kao i svim građanima Borske Opštine, izrazivši nadu da će se sledeće kao i svake naredne godine ovaj dan proslavljati kao i do sada u svečarskom tonu kako i dolikuje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!
Politika

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se Republika Srpska prema događajima u Srebrenici uvek odnosila kao prema mestu gde je počinjen zločin, ali da nije tačno da je počinjen genocid, jer definicija genocida nije ispunjena ni u delovima u Srebrenici.

18.04.2024

12:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set