• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Toppress

19.11.2020

07:48

OTKRIVAMO! Evo ko je kupio kuću za malu Aniku na Rudniku: Ovaj humani čovek ima i POSEBAN PLAN ZA NJU

Vesti

OTKRIVAMO! Evo ko je kupio kuću za malu Aniku na Rudniku: Ovaj humani čovek ima i POSEBAN PLAN ZA NJU

Podeli vest

Brat i sestra sa Rudnika, Miloš Mijailović i Biljana Dragićević odlučili su da stave na licitaciju rodnu kuću u kojoj su proveli detinjstvo, samo da bi sakupili novac za lečenje dvogodišnje devojčice Anike Manić iz Gornjeg Milanovca.

Početna cena za kuću od oko 90 kvadrata ušuškanu neposredno pored glavnog puta na Rudniku bila je 4.000 evra. Sinoć je posle više dana licitiranja, kuća prodata za cenu od 8.000 dolara, a kupac je iz Minesote.

„Za ovu akciju sam pročitao na jednom domaćem portalu pre par dana, video sam natpis ‘Brat i sestra poklanjaju kuću za lečenje male devojčice’, mislim da mi je u trenutku srce počelo sporije da kuca, to me je baš onako emotivno dotuklo. Nije to bilo prvi put da sam se suočavao sa nekim teškim pričama u koje smo ulazili i dali koliko smo mogli od sebe. Ali ovaj put je nešto totalno drugačije.

Pomislio sam, Bože koliko čovek mora imati srce da proda svoj dom za koga ga vežu svi i lepi i tužni trenuci ovog života, dom gde je rođen, gde je odrastao, počeo svoje prve korake, da ga da za zdravlje jednog deteta koje čak i ne poznaje. Pozvao sam suprugu sa posla, rekao joj o čemu se radi i nije bilo uopšte upitno da li ćemo to učiniti i kako, samo je bilo bitno koliko u ovom trenutku možemo da pomognemo. Odmah sam pozvao Miloša, rekao mu da ćemo dati za tu kuću 8.000 dolara bez obzira gde je i u kakvom stanju, to nas apsolutno nije interesovalo, jer bilo nam je samo važno da ne bude kasno za dete“, kazao je Spasoje Cvijetinović, kupac iz Amerike.

Foto: rina

Spasoje sa suprugom

Ovaj humani čovek ističe da sa svojom porodicom živi i radi u Americi i da ne planira da živi u Srbiji. Kako kaže, u belom svetu ima sve što mu je potrebno da normalno živi, nema mnogo ali uvek ima dovoljno.

„Što se tiče kuće sve dalje u vezi toga je nebitno, najvažnije je da se novac uplati za lečenje Anike i da se ona spasi. Mi možda po nekad dođemo u tu kuću, ili kada završimo radni vek provedemo neko vreme u Srbiji. Ipak, ako Bog da sreće i zdravlja, na dan Anikinog punoletstva planirali smo da joj tu kuću i poklonimo ako bi ona to želela, da je ta kuća seti po nekad na dvoje mladih ljudi koji su se odrekli svog nasledstva da bi pomogli da njeno srce nastavi da kuca i da uživa sve ovozemaljske Božije blagodati. Hvala Bogu, imamo dovoljno i daj Bože da u zdravlju potrošimo sve što imamo, koliko imamo dovoljno nam je i tako smo i decu vaspitali, nije bogat koji ima sve, nego kome malo taman je“, poručio je humani dobrotvor iz daleke Amerike.

Inače, ovo nije jedina humanitarna akcija u kojoj Cvijetinović učestvuje, jer kako saznajemo, planira da uplati novac i pomogne lečenje još nekoliko teško obolele dece iz Srbije.

„Ivo Car i njegova divna porodica, stavili su skuter na prodaju da bi mogli da pomognu maloj Aniki, nisam mogao da gledam to i otkupio sam taj skuter, novac uplatio za Aniku a skuter je ostao deci kako i treba da bude. Anika je najvažnija i njeno zdravlje, kao i zdravlje druge dece kojima je pomoć takođe potrebna. Nije od Boga pošteno da se bilo ko od njih izdvaja, ali eto sudeći po svemu Aniki je trenutno najpotrebnija pomoć. Mi ćemo svakako koliko budemo bili u mogućnosti pomoći Aniki dodatno kao i još troje dece kojima je trenutno pomoć najpotrebnija“, ističe Spasoje Cvijetinović.

Foto: Toppress

Miloš Mijailović

Posle ove humanitarne akcije koju su brat i sestra pokrenuli, zasigurno je da se rodilo prijateljstvo koje će vezati nekoliko porodica.

“ Iako po godinama Bilja i Miloš mogu da mi budu deca, naučio sam mnogo od njih i želeo bih iskreno da svi pokušaju da budu bar slični njima, oni su svojim činom, svojom dobrotom, humanošću zadali lekciju koju će mnogi godinama morati da uče. Sretni i bogati su roditelji koji imaju takvu decu, veće bogatstvo od toga ne treba. Meni je iskreno žao što pored naših dvoje dece,  nemamo bar još takvih dvoje kao što su Bilja i Miloš.  Duboko sam ubeđen da će naša Anika da sve ovo prebrodi i nastavi sa nama dalje put ka još boljoj i sretnijoj budućnosti“, ističe naš sagovornik.

Bajker sa Rudnika  ističe da je najvišu cenu ponudio upravo Spasoje i da je kuća za nekoliko dana u njegovom vlasništvu.

„Nikada se nisam pokajao za ovaj korak koji sam napravio, bilo je samo pitanje dana kada ću uraditi ovako nešto i kome će taj novac biti najpotrebniji. Spasoje je divan čovek, nema reči kojima bi mogao da opišem njega i njegov humani gest, verujem da sam na ovaj način stekao još jednog prijatelja u životu i za tako nešto ne postoji cena, to se novcem ne plaća. Imao sam još ponuda za kuću, sve su bile manje, ipak hvala svima koji su se javili i koji će naći način da pomognu Aniki, mi smo to uradili ovako a znam da će se naći još načina i da će Anika dobiti najvažniju životnu bitku“, kaže Miloš Mijailović.

Podsećamo da dvogodišnja Anika Manić iz Gornjeg Milanovca  boluje od spinalne mišićne atrofije, najtežeg oblika, za njeno lečenje potrebno je 2,1 milion evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!
Politika

Nikolić: Đilasovci sakrili prave fantome u svojim redovima!

Posle brutalnih laži o 40 000 “fantoma” iz Republike Srpske, o biračkom mestu u Areni koje nije postojalo i mnogih drugih budalaština koje su Đilasovci izmišljali kako bi našli izgovor i opravdanje za poraz na izborima, ali i paravan koji bi im omogućio da ruše nezavisnost i suverenitet naše zemlje, ne samo da se nisu izvinili građanima, nego su sakrili prave fantome, u svojim redovima, saopštila je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

28.03.2024

10:10

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set