• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

24.11.2020

11:34

MINISTARSTVO AMINOVALO ODLUKE U BORU: U borbi protiv korone na snagu stupile oštrije mere, OGRANIČENJA RADA I ONLAJN NASTAVA

Vesti

MINISTARSTVO AMINOVALO ODLUKE U BORU: U borbi protiv korone na snagu stupile oštrije mere, OGRANIČENJA RADA I ONLAJN NASTAVA

Podeli vest

Štab za vanredne situacije u Boru je na sednici održanoj u ponedeljak zbog veoma loše i zabrinjavajuće epidemiološke situacije doneo i nove mere u skladu sa merama donetim od strane Republičkog kriznog štaba

Tako da je od danas ograničan rad restorana, kafića, klubova, kladionica i tržnih centara na vreme od 05 sati do 18 časova.

Članovi Gradskog Štaba za vanredne situacije doneli su i tri preporuke o uvođenju online nastave u Borskim srednjim školama kao i za učenike viših razreda osnovnih škola, zbog velikog broja đaka i nastavnog kadra koji su udaljeni iz nastavnog procesa zbog zaraženosti koronavirusom i samoizolacije zbog direktnog kotakta sa inficiranima.

Foto: Štab za vanredne situacije Bor 030

 

Za sve ovo upućen je dopis nadležnom Ministarstvu prosvete čije je mišljenje i odobrenje za ovu inicitavu na adrese Borskih obrazovnih ustanova i Gradske uprave stiglo danas tokom jutarnjh sati, čime je potvrđen prelazak na online nastavu u obrazovnim ustanovama u Boru.

- Minstarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dalo je saglasnost na preporuku Štaba za vanredne situacije grada Bora o prelasku na online nastavu za srednje škole i više razrede osnovnih škola na teritoriji grada od 24. novembra do 4. decembra.

U tom periodu obrazovno–vaspitni rad ostvarivaće se na daljinu uz koriščenje odgovarajćih platformi , odnosno sistema za upravljanje učenjem posredstvom Javnog medijskog servisa Srbije-stoji između ostalog u obrazloženju odobrenja Resornog Ministarstva prosvete Vlade Srbije.

Učenici nižih razreda osnovnih škola u Boru za sada su u svojim klupama i nastavu će pratiti po ustaljenom režimu i nastavnom programu, jer se među ovom populacijom situacija sa virusom drži pod kontrolom.

Foto: V.J.

 

Pored ovoga Krizni Štab u Boru uputio je i preporuku poslodavcima Bora za uvođenje rada od kuća. Sve ovo rezultat je svakodnevnog povećavanja broja pozitivnih Borana na virus COVID 19, koji je u ovom momentu po poslednjem preseku Zavoda za javno zdravlje Zaječar, dostigao cifru od 506 pozitivnih građana.

- Među novozaraženim pacijentima, većinom su građani sa srednje i srednjeteškom kliničkom slikom, među kojima ima i četvoro dece starosti od 13 do 17 godina, kaže dr Vesna Radosavljević direktor Borskog Doma zdravlja.

Među inficiranima i zdravstveni radnici

Na covid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalozovan je 71 pacijent , od kojih je 57 pozitivnih na koronavirus a čeiri u teškom stanju priključeno na respiratore, naveo je dr Goran Joksimović direktor Opšte bolnice Bor.

- Pritisak na zdravstveni sistem je jako veliki. Među inficiranima ima i zdravstvenih radnika .Narod treba zbrinuti , pregledati i naravno nadalje pratiti situaciju koja je veoma delikatna i promeljiva.

Zato je neophodno da svi zajedno uzmemo učešće u rešavanju ovog problema kako bi se izborili sa ovim veoma opasnim i opakim virusom.

Foto: V. J.

 

 

Vođenje računa o zdravlju , poštovanjem svih mera zaštite, pomažemo ne samo sebi, već i drugima a posebno lekarima, koji nose najveće breme, rekao je dr Goran Joksimović.

Uz maksimalnu odgovornost i pridržavanje svih propisanih mera kao i disciplinovanog odnosa svakog pojedinca , može se stati na put daljem širenju virusa korona , izričit je bio na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije u Boru i gradonačelnik Aleksandar Milikić koji se zahvalio svim zdravstvenim radnicima na izuzetnoj hrabrosti i požrtvovanosti u ovim veoma teškim vremenima punim izazova, koji su svoje živote svakodnevno podredili svakom građaninu kome je pomoć neophodna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set