• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2020

07:40

NA PLANINAMA PAO SNEG, postoji opasnost od poledice!

Vesti

NA PLANINAMA PAO SNEG, postoji opasnost od poledice!

Podeli vest

Slab sneg na planinama je prestao da pada, dok će se ponegde u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije zadržati i danas u prepodnevnim časovima.


Temperatura tokom noći i jutra spušta se ispod nultog podeljka, koja uz mokar kolovoz donosi opasnost od formiranja poledice, a posebno treba biti oprezan u vožnji na mostovima i nadvožnjacima.


Prema informacijama zimske službe JP Putevi Srbije svi prilazi zimskim turističkim centrima, kao i putevi I i II prioriteta koji vode u više i planinske predele su prohodni.

Putevi Srbije saopštili su da su deonice najopterećenih putnih pravaca I prioriteta na kojima ima snega I B-40, Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom (granični prijelaz Strezimirovci), gde je kolovoz vlažan i snega ima do 5 centimetara, I B-41, petl?a Bujanovac jug - administrativna linija AP KiM (Končul?), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, II A-231, Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm, II A-258, Predejane - Čukarka, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Foto: Tanjug/AP

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja.

Na naplatnim rampama i na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema zadržavanja.

Kamioni na Kelebiji čekaju sat vreemna, na Horgošu sat i po, na Šidu i Batrovcima dva sata.

Radovi na više deonica, izmenjen režim saobraćaja
 

Putevi Srbije saopštili su danas da se na više deonica obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

Na auto-putu E-75 od 9 do 15 časova obavljaju se radovi na sanaciji oštećene elastične odbojne ograde, na deonici petlje Novi Banovci - Batajnica - Beograd - Surčin - Ostružnica - Orlovača i petlje Dobanovci - Beograd - Aerodrom - Zmaj - Autokomanda - Lasta - Bubanj Potok.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena zaustavna ili preticajna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci zavisno da li su oštećenja sigurnosne elastične ograde na bankinama ili u srednjom pojasu auto-puta.

Na petlji "Ostružnica" od danas do 11. decembra, od 9 do 15.30 časova, osim subote i nedelje, izvodiće se radovi na izradi armirano-betonskih temeljnih stopa za stubove novih portala.

Na krakovima petlje gde je dvosmeran saobraćaj u zoni radova saobraćaj će se odvijati u oba smera naizmeničnim propuštanjem, a na krakovima petlje gde je jednosmerni saobraćaj, sa smanjenom brzinom kretanja na 40km/č.

Vertikalne saobraćajna signalizacija za obezbeđenje radnog prostora na kraju radnog dana se uklanja.

Na mostu kod Titela preko reke Tise saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Od danas se saobraćaj odvija samo sredinom mosta uz naizmenično propuštanje vozila.

Na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija nosivost prelazi 12t.

Na auto-putu E-70, u zoni petlje "Pećinci" (km 68+362) traju radovi na pojačanom održavanju.

Tokom izvođenja radova, na desnom kolovozu auto-puta, u smeru Ruma-Beograd, saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.

Iz Puteva Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji i apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set