• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.11.2020

19:33

BROJ PREGLEDA UTROSTRUČEN POSLEDNJIH NEKOLIKO DANA! Korona hara ovom opštinom, DODATNI PROBLEM PREDSTAVLJA OBOLELO MEDICINSKO OSOBLJE!

Vesti

BROJ PREGLEDA UTROSTRUČEN POSLEDNJIH NEKOLIKO DANA! Korona hara ovom opštinom, DODATNI PROBLEM PREDSTAVLJA OBOLELO MEDICINSKO OSOBLJE!

Podeli vest

Zbog nestabilne epidemijske situacije i utrostručenog broja pregleda u poslednjih nekoliko dana, na teritoriji Opštine Bajina Bašta uvedena je vanredna situacija

Zbog povećanog broja pregleda i svakodnevnog porasta broja pozitivnih na kovid-19, stacionar u Domu zdravlja od juče je pretvoren u privremenu kovid bolnicu, gde je do podneva smešteno šestoro kovid pacijenata, izjavila je v.d. direktora Doma zdravlja dr Dušica Jovanović.

JOŠ JEDAN GRAD U SRBIJI PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU! Zaraženo čak 1.107 osoba!

- Prostor ginekologije pretvoren je u ambulantu gde će se obavljati PCR testiranje, antigenska testiranja građana, a sama ginekologija je premeštena u prostorije fizikalne medicine - izjavila je dr Jovanović.

Ona je istakla da se broj pozitivnih na korona virus na dnevnom nivou kreće oko 35, što je između 50 i 70 odsto pozitivnih, a to je kako je rekla, najveći broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije.

Foto: Zvezdana Gligorijević

Prema njenim rečima, samo u u proteklih sedam dana, od 23. do 30. novembra, u kovid ambulanti obavljeno je 728 pregleda, od kojih je 416 prvih pregleda, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Jovanović dodaje da je razlog za pogoršanje epidemiološke situacije neodgovorno ponašanje i nepridržavanje mera, na prvom mestu kontakata.

- Ljudi se okupljaju kako na slavama tako i na nekim drugim mestima iz nekih drugih razloga, nepoštujući fizičku distancu. U kojoj meri ćemo mi kao zdravstveni radnici to izdržati, vreme će pokazati - ističe Jovanović.

Trenutno se u izolaciji nalazi 208 osoba koji su ili pozitivni na kovid ili su bili u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđeno prisustvo infekcije.

RUSKA VAKCINA "SPUTNJIK V" DO PETKA U SRBIJI! Premijerka Brnabić saopštila sjajne vesti!

Na bolničkom lečenju u Užicu trenutno je 10 pacijenata.

Dodatni problem, kako je rekla dr Jovanović, predstavlja obolelo medicinsko osoblje, kao i troje medicinskih radnika poslatih na ispomoć u kovid bolnicu u Užice.

Trenutno je sedam medicinskih radnika pozitivno na virus korona, od kojih je jedan lekar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set