• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

03.12.2020

12:03

U VELIKOM GRADIŠTU NEGOVAĆE PLEMENITU VEŠTINU: Poseta čelnika BSS najavila početak saradnje, USKORO OSNIVANJE KLUBA

Vesti

U VELIKOM GRADIŠTU NEGOVAĆE PLEMENITU VEŠTINU: Poseta čelnika BSS najavila početak saradnje, USKORO OSNIVANJE KLUBA

Podeli vest

Srebrno jezero nadomak Velikog Gradišta sa svim svojim potencijalima oduvek je predstavljalo jednu od najprimamljivijih destinacija za sportiste u Srbiji.

Iz ove male varoši na Dunavu ponikle su najveće odbojkaške legende, poput selektora Srpske Reprezentacije Slobodana Bobe Kovača, Vladimira Trifunovića, Miodraga Mitića, Mihajla Mitića i ostalih, što je dovoljan razlog da ovo mesto slovi za kolevku odbojke, jer joj se iz godine u godinu okreće sve više mladih.

Šansa se daje i košarci, pa je tako prosavljeni košarkaški as Miloš Teodosić, baš ovu destinaciju odabrao i napravio svoj Košarkaški kamp TEO 4 sa četrii košarkaška terena, na kojima se uvek među mlađim generacijama uoči po neka nova mlada nada košarke. Gradištanci dosta polažu i na ostale sportove pa se ovih dana razmišlja i uveliko razgovara o mogućnosti formiranja bokserskog kluba u Velikom Gradištu, kaže Dragan Milić, predsednik Opštine.

Foto: V.J.

 

- Našu Opštinu posetio je Slobodan Đurić, iz Bokserskog Saveza Srbije sa kojim smo tazgovarali o planovima za evetualnu buduću saradnju. Već na proleće ukoliko se prilike sa koronavirusom promene i dođe do smirivanja situacije u šta iskreno verujem, Veliko Gradište bi bila dobra destinacija za organizovanje nekoliko revijalnih bokserskih mečeva, odnosno turinira koji bi predstavljali pravi spektakl za ljubitelje boksa.

Inicijativa postoji da se i u gradu na Dunavu osnuje Bokserski klub , jer zasigurno u ovom mestu postoji interesovanja među mlađom populacijom za ovim sportom koji je veoma popularan u
celom svetu.

Zadovoljni smo što su čelni ljudi BSS odabrali da baš naš grad već na proleće postane mesto promocije boksa jer osim što smo sredina poznata po odbojci mi pružamo mogućnosti i dajemo šansu i svim ostalim sportovima. Dobre uslove pruža dvorana u samom gradu ali i nedavno završena Sportska hala na Srebrnom jezeru, čijem otvaranju da nisu sprečile okolnosti sa pandemijom, je trebalo da prisustvuje i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Zahvaljući košarkaškom kampu TEO 4 , lokalnoj samoupravi i resornim Ministarstvima Vlade Srbije , Ministarstvu za turizam i Ministarstvu za lokalnu samoupravu, uložena su sredstva od 1,3 milona evra da bi se ovo prelepo sportsko zdanje na Srebrnom jezeru završilo.

Sportska hala data je sportistima na korišćenje i kada se sve bude okončalo sa koronavirusom, moći će svakako da se iskoriste svi njeni raspoloživi kapaciteti, istakao je Dragan Milić predsednik Opštine.

Foto: V.J.

 

On je iskazao zadovoljstvo što će naš poznati glumac Miloš Bikovć biti promoter ove plemenite sportske veštine na predstojećem Svetskom prvenstvu naredne godine u Beogradu, ali i sa svim onim što čini Nenad Borovčanin, predsednik BSS i naš proslavljeni bokserski šampion, u vođenju i promovisanju ovog olimpijskog sporta. 

Novoizabrani predsednik Sportskog saveza u Velikom Gradištu, Dušan Banović, kaže da se Sporstki savez već preselio i odomaćio u svom matičnom objektu novoj Sportaskoj hali na Srebrnom jezeru u kojoj će imati svakako bolje uslove za rad. Najavio je nakon okončanja pandemije i stvaranja normalnih uslova za život i rad i pregršt sportskih dešavanja kako u samom gradu tako i Srebrnom jezeru.  Kako na polju odbojke, košarke, fudbala, rukometa, tenisa, turnira u sportskim igrama za mlade i ostalog, nade se polažu i u boks.

Inače, ove godine se navršava 40 godina od kada je 1980. tadašnja odbojkaška ekipa VGSK napravila pravi podvig i postala prvak Jugoslavije iz čijih redova je proizašla plejada reprezentativaca i odbojkaških asova, našta se Gradištanci najviše ponose.

Kako napominje predsednik Dragan Milić, u tu čast ovih dana trebalo bi da izađe o nova knjiga posvećena odbojci u gradu na Dunavu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set