• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2020

07:30

STANJE NA PUTEVIMA SRBIJE: JAK VETAR STVARA PROBLEME VOZAČIMA, potreban oprez!

Vesti

STANJE NA PUTEVIMA SRBIJE: JAK VETAR STVARA PROBLEME VOZAČIMA, potreban oprez!

Podeli vest

Jak vetar i danas u košavskom području može stvarati probleme vozačima, posebno onim koji upravljaju vozilima sa prikolicom, teretnim vozilima i autobusima,upozorava AMS S


Povremeno olujnu jačinu vetra treba očekivati na ulazu u Ðerdapsku klisuru, na mostovima i nadvožnjacima, ali i na putevima preko planinskih prevoja, poput Čestobrodice, Popadije, Tresibabe i Crnog Vrha.

U šumskim područjima polomljeno granje i opalo lišće predstavlja još jednu opasnost na putu zbog koje vozači moraju dodatno smanjiti brzinu, a posebno tokom noći i jutra kada je vidljivost slaba.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.


Prema informacijama Uprave granične policije, nema zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Teretna vozila na Batrovcima na izlazu čekaju 120 minuta.
Pažnja u saobraćaju zbog olujnog vetra i magle

JP Putevi Srbije savetuju oprez prilikom vožnje na putu, jer će, prema upozorenju RHMZ, u košavskom području do 10. decembra duvati jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima.

Danas i sutra na jugu Banata, očekuju se najjači udari vetra, maksimalne brzine od 28 do 40 m/s (od 100 do 140 km/h), dok će u Beogradu, vetar dostizati maksimalnu brzinu od 20 do 23 m/s (od 70 do 80 km/h).

Savetuje se oprez i zbog magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Kula - Vrbas, od raskrsnice ulica Ise Bajića, Maršala Tita i Vel?ka Vlahovića do raskrsnice ulica Maršala Tita i Stevana Sremca danas od 7 do 17 č, doći će do obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na pojačanom održavanju i izradi habajućeg sloja.

Alternativni putni pravac su ulice: Industrijska Zona - Petra Drapšina- Veljka Vlahovića - Ise Bajića - Laze Kostića - Stevana Sremca.

Auto-put E-763, 7.12.2020. g., radovi na zameni nosača kamera u zoni tunela Brančić. Tokom izvođenja radova biće izmenjen režim saobraćaja u zoni tunela „Brančić" i naizmenično će biti zatvarene za saobraćaj preticajne saobraćajne trake u oba smera.

Auto-put E-70, deonica granični prelaz Batrovci - Kuzmin, zbog radova na zameni odbojne ograde u razdelnom pojasu, za saobraćaj su zatvorene preticajne saobraćajne trake u oba smera, dok se saobraćaj odvija voznim saobraćajnim trakama.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.20 časova, na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Putevi prohodni, nema snega, ima magle kod Zaječara

JP Putevi Srbije saopštili su jutros da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja su prohodni i nema snega, ali da je na teritoriji Zaječarskog, Borskog i Knjaževačkog okruga, kao i na teritoriji opštine Žagubica na 50 do 100 metara
smanjena vidljivost zbog pojave magle.

AMS S savetuje oprez pri vožnji zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Državni putevi II prioriteta/B kategorije održavanja su prohodni i nema snega.

Putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja su prohodni i nema snega.

Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Ðerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi graničnim prelazima su prohodni.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set